Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/naujienos/rysiai/68252/atkeliauja-ispudingas-samsung-kameru-atnaujinimas/spausdinti/

Atkeliauja įspūdingas „Samsung“ kamerų atnaujinimas

Publikuota: 2019-05-28 15:06
Tematika: Telekomunikacijos
Autorius: Žilvinas Degutis
Aut. teisės: ©Telefonai.eu
Inf. šaltinis: Telefonai.eu

„Samsung“ ir toliau stiprina neseniai išleistus šių metų S10 flagmanus, o tiksliau jų kameras. Pirmieji atnaujinimus gaus Šveicarijos regionui skirti aparatai, tačiau ilgai netruks ir kitų regionų sklaida. Atkeliausiančiame atnaujinime bus naujausias gegužės mėnesio saugumo paketas ir ganėtinai didelis kamerų atnaujinimas, pagerinantis nakties režimo ir portretinę fotografiją.

Pačioje pradžioje „Samsung Galaxy S10“ telefonai atskiro režimo neturėjo, prasto apšvietimo (nakties) metu naudojo platesnį lęšį ir dirbtinio intelekto parenkamą „Šviesios nakties“ režimą, tačiau rezultatai toli gražu neprilygo rinkos konkurentų daromoms nuotraukoms. Reaguodama į vartotojų pageidavimus „Samsung“ atnaujino kameros programėlę pridėdama „Nakties“ funkciją, tačiau ir jos dėka atotrūkis iki konkurentų buvo didelis. Šį kartą „Samsung“ dar labiau pakoregavo šią funkciją: programiškai mažinami nuotraukos triukšmai, išryškinamos detalės, naudojamas ilgesnis kameros išlaikymas. Taip pat „Nakties“ režimą galima bus naudoti ir plataus kampo modulyje, kurio objektyvas nesikeičia ir yra ganėtinai tamsus f/2.2, tačiau žadami rezultatai teikia daug vilčių.

Kitas atnaujinimo punktas palies tik „S10“ ir „S10+“ modelių telephoto kamerą. Fotografuojant portretiniu režimu išliejamas galinis fonas (bokeh efektas), tam yra naudojama pagrindinė kamera ir plataus kampo kamera nuotraukos gyliui nustatyti. Nuo dabar bokeh efektą galima bus pritaikyti ir priartinus vaizdą, t.y. įsijungus telephoto objektyvui. Ši funkcija jau buvo galima pristatytame „Samsung Galaxy S10 5G“ ir tai puiki žinia, jog „Samsung“ nepamiršta kitų savo flagmanų.

Atnaujinimas atkeliaus oru, tad nieko papildomai atsisiųsti ir pajungti nereikės. „Samsung Galaxy S10e“ atnaujinimas svers 185,5 MB, „Samsung Galaxy S10“ – 188,6 MB, „Samsung Galaxy S10+“ – 186,9 MB.

‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!