Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/naujienos/rysiai/68193/huawei-operacine-sistema-pasirodys-rudeni-ir-bus-suderinama-su-android-programelemis/spausdinti/

„Huawei“ operacinė sistema pasirodys rudenį ir bus suderinama su „Android“ programėlėmis

Publikuota: 2019-05-23 12:30
Tematika: Telekomunikacijos
Autorius: Lukas Snarskis
Aut. teisės: ©Telefonai.eu
Inf. šaltinis: Telefonai.eu

Konfliktui tarp JAV Vyriausybės, su Donaldu Trumpu priešakyje, ir didžiausio Kinijos išmaniųjų telefonų gamintojo „Huawei“ pabaigos dar nematyti. Kone kasdien išgirstame vis naujesnės informacijos apie esamą situaciją, o dabar pradeda aiškėti daugiau detalių apie kinų jau kurį laiką kuriamą operacinę sistemą.

„Huawei“ operacinė sistema pasirodys rudenį ir bus suderinama su „Android“ programėlėmis

Primename, jog pirmiausia į paskelbtas sankcijas sureagavo „Google“, kurios kuriamą operacinę sistemą ir programėlių paketą naudoja visi „Huawei“ išmanieji telefonai, skirti ne vietinei rinkai. Kaip skelbia „Reuters“, „Google“ ketina sustabdyti bet kokią veiklą, kuri būtų susijusi su „Huawei“, išskyrus tuos atvejus, kai tai susiję su atviro kodo programine įranga. Po keleto valandų oficialioje „Android“ paskyroje „Twitter“ socialiniame tinkle pasirodė pranešimas, kuriuo siekiama nuraminti dabartinius „Huawei“ įrenginių vartotojus, jog jų šios sankcijos bent jau kol kas tikrai nepalies.

Tačiau jau artimiausiu metu tai gali tapti milžiniška problema Kinijos gigantei. Ir panašu, jog „Huawei“ išties yra pasiruošusi ir tokiai situacijai. Pranešama, jog „Huawei“ prie savo operacinės sistemos kūrimo dirba jau nuo 2012 metų, o dabar pradeda aiškėti ir daugiau detalių apie tai.

Pranešama, jog kinų sukurta operacinė sistema turėtų būti žinoma „HongMeng OS“ pavadinimu ir bus tinkama ne tik išmaniesiems telefonams, tačiau ir planšetėms, televizoriams, automobiliams ar įvairiausiems laikrodžiams. Remiantis naujausia turima informacija ši operacinė sistema turėtų pasirodyti šį rudenį ir tikėtina, jog tai įvyks tuomet, kai pasibaigs JAV vyriausybės suteikta 90 dienų laikinoji licencija.

„Huawei“ kompanijos atstovai tikina, jog jų sukurta operacinė sistema bus ne tik itin lanksti ir tinkama įvairiausiems įrenginiams, tačiau ir bus puikiai suderinama su visomis „Android“ programėlėmis, įskaitant ir „Google Play“ paslaugų aplikacijomis, tokiomis kaip „GMail“ ir pan.

‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!