Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/naujienos/rysiai/68140/spacex-siekdamas-pigaus-palydovinio-interneto-paleis-pirmus-60-palydovu/spausdinti/

„SpaceX“, siekdamas pigaus palydovinio interneto, paleis pirmus 60 palydovų

Publikuota: 2019-05-17 21:08
Tematika: Telekomunikacijos
Aut. teisės: ©Alfa.lt
Inf. šaltinis: Alfa.lt

„SpaceX“ planuoja suteikti pigų internetą, prieinamą beveik visame pasaulyje, ir link šio tikslo žengia pirmuosius žingsnius, praneša CNN. Elono Musko vadovaujama raketų kompanija bandys į žemesniąją Žemės orbitą pakelti pirmus 60 tam tikslui reikalingų palydovų, suformuosiančių tinklą, pavadintą „Starlink“.

Šis pirmasis etapas yra tik maža grandiozinio plano dalelė: kompanija ketina į orbitą iškelti tūkstančius tokių palydovų, kurie galiausiai galės suteikti kokybišką internetą už prieinamą kainą didžiajai daliai pasaulio gyventojų, ypač tų, kurie dėl savo nuošalios gyvenamosios vietos jo dabar neturi.

Kompanijos įkūrėjo ir vadovo E. Musko teigimu, kad „Starlink“ sistema pradėtų tinkamai veikti ir galėtų suteikti internetą bent mažai pasaulio daliai, reikės bent 6 panašių skrydžių, o pasiekti didesnę dalį pasaulio gyventojų – bent 12 skydžių.

Šiuo metu internetas dažniausiai perduodamas kabeliais ar bevielio interneto bokštais, tačiau tokie būdai palieka atokių arba skurdžių vietovių bendruomenes atskirtas nuo pasaulinio tinklo, o galimybė prisijungti palydovais perduodamu internetu dabar yra per brangi, o pats ryšio greitis yra nepakeliamai mažas.

„SpaceX“ yra viena iš nedaugelio kompanijų, siekiančių šią situaciją pakeisti. Firmos mintis yra į atmosferą iškelti daugybę mažų palydovų, kurie būtų žymiai arčiau nei dabar naudojami perduodant interneto ryšį. Tačiau dėl didelės galimybės tokiame mažame aukštyje tiems palydovams sudegti reikalingas milžiniškas jų skaičius. Iš jų būtų suformuota paklodė, tokiu būdu išvengiant ryšio trikdžių.

‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!