Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/naujienos/rysiai/67585/ses-aptarnaujamu-tv-namu-ukiu-skaicius-isaugo-iki-355-milijonu/spausdinti/

SES aptarnaujamų TV namų ūkių skaičius išaugo iki 355 milijonų

Publikuota: 2019-04-03 20:13
Tematika: Telekomunikacijos
Inf. šaltinis: Pranešimas spaudai

Pirmaujančio pasaulyje orbitinių palydovų operatoriaus SES, kurio viena iš telekomunikacijų stočių veikia Rygoje, Zakiusalos krantinėje, aptarnaujamų TV namų ūkių skaičius 2018 m. išaugo 4 milijonais ir pasiekė 355 milijonus TV namų ūkių.

SES aptarnaujamų TV namų ūkių skaičius išaugo iki 355 milijonų

Remiantis rinkos tyrimo „Satellite Monitor“ duomenimis, SES palydovų flotilė techniškai užtikrina vaizdo turinio perdavimą daugiau nei 1 milijardui žiūrovų visame pasaulyje, plg. su praėjusiais metais, kai SES aptarnavo 351 milijoną TV namų ūkių.

Europoje SES iš viso aptarnauja 167 milijonus TV namų ūkių, pagrindinė televizijos transliavimo technologija ir toliau yra tiesioginė palydovinė transliacija, ypač vadinamiesiems galutiniams vartotojams „Direct-to-Home”.

Tyrimas rodo, kad palydovinė transliacija Europoje, kaip platforma, yra labai patrauklus pasirinkimas tiek saugumo, tiek sąnaudų atžvilgiu vaizdo perdavimui plačiai auditorijai, tai yra ypač svarbu HDTV ir UHD TV kanalų transliacijai. SES palydovų flotilė šiuo metu vykdo 2 800 HDTV ir 40 UHD TV kanalų transliaciją.

‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!