Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/naujienos/rysiai/67514/lankstomi-telefonai-isliks-brangus-del-komponentu-trukumo/spausdinti/

Lankstomi telefonai išliks brangūs dėl komponentų trūkumo

Publikuota: 2019-03-29 07:29
Tematika: Telekomunikacijos
Aut. teisės: ©Sugedo.lt
Inf. šaltinis: Sugedo.lt

Nors tikimasi, kad lankstomi telefonai užims aukštą poziciją industrijoje, jų pasiūla netolimoje ateityje bus ribota. Anksčiau „Samsung“ pareiškė, kad jie gamins riboto leidimo lankstomus telefonus, kad įvertintų rinkos reakciją.

Be Korėjos gigantų savo lankstomus prietaisus pristatė tik „Huawei“ ir „Royole“. Kiti gamintojai planuoja pristatyti savo įrenginius šiais arba kitais metais.

Lankstomi telefonai išliks brangūs dėl komponentų trūkumo

Remiantis nauju „DigiTimes“ pranešimu, pradinis lankstomų telefonų kiekis bus ribotas dėl to, kad pagrindinių komponentų, tokių kaip OLED ekranų ar vyrių, pasiūla bus ribota. Dėl šios priežasties minėtos dalys brangiai kainuos. Manoma, kad lankstomuose telefonuose naudojami vyriai bus 10 kartų tvirtesni už nešiojamuose kompiuteriuose naudojamus vyrius. Taip pat tikimasi, kad jie bus ženkliai plonesni už nešiojamų kompiuterių vyrius. Dėl aukštesnės kokybės reikalavimų, masinė vyrių produkcija neturėtų prasidėti iki 2020 metų.

Nors skirtingi gamintojai gali panaudoti skirtingas formas ir dizainus, tokius kaip į vidų išsilankstančio telefono dizainą arba Z formos metodą, apie kurį užsiminė „Google“, rašoma, kad kitokio lankstymo technologija daug ko nepakeis.

Lankstomiems telefonams skirti vyriai bus gaminami liejant metalą. Kad atitiktų augančią paklausą, vyrių gamintojai turėtų labiau investuoti į savo pajėgumą. Taip pat rašoma, kad Taivano kompanijos, „Shin Zu Shing“ bei „Jarllytec“, įdeda daugiau pastangų, kad pasipelnytų iš naujausios mados.

Padidėjus pasiūlai, tikėtina, kad sumažės ir lankstomų telefonų kainos. Esant dabartinėms kainoms, lankstomus įrenginius gali sau leisti tikrai ne kiekvienas.

‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!