Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/naujienos/rysiai/67353/samsung-pasiryzo-toliau-tobulinti-galaxy-s10-ultragarsini-pirstu-antspaudu-skaitytuva/spausdinti/

„Samsung“ pasiryžo toliau tobulinti „Galaxy S10“ ultragarsinį pirštų antspaudų skaitytuvą

Publikuota: 2019-03-17 11:03
Tematika: Telekomunikacijos
Aut. teisės: ©Sugedo.lt
Inf. šaltinis: Sugedo.lt

Ekrane įmontuoti pirštų antspaudų skaitytuvai tapo svarbia modernių flagmanų dalimi, tačiau, priešingai nei dauguma kitų telefonų rinkoje, „Samsung Galaxy S10“ ir „Galaxy S10 Plus“ naudoja „Qualcomm“ ultragarsinius jutiklius, kurie yra greitesni ir patikimesni už optinius skaitytuvus, kuriuos naudoja tokie telefonai, kaip „OnePlus 6T“.

„Samsung“ pasiryžo toliau tobulinti „Galaxy S10“ ultragarsinį pirštų antspaudų skaitytuvą

Kadangi ultragarsiniai pirštų antspaudų skaitytuvai yra ganėtinai nauja technologija, atsiranda šiokių tokių problemų dėl greičio ir patikimumo. Taip nutiko ir su naujais „Samsung“ telefonais, kadangi kai kurie vartotojai pateikė nusiskundimus dėl jų pirštų antspaudų skaitytuvo. Pietų Korėjos gigantai žino apie šią problemą ir įsipareigojo skirti didelį dėmesį situacijos gerinimui. „Samsung“ kurs programinės įrangos atnaujinimus, kurie pagerins ekrane įmontuoto pirštų antspaudų skaitytuvo patikimumą.

Natūralu, kad prireiks šiek tiek laiko, kol vartotojai pripras prie ekrane įmontuotų pirštų antspaudų skaitytuvų. Atsiliepimai apie „Galaxy S10“ ir „Galaxy S10 Plus“ yra prieštaringi, kadangi kai kurie vartotojai giria funkciją dėl jos patogumo, o kai kurie susiduria su problemomis. „Samsung“ neseniai išleido programinės įrangos atnaujinimą, kuris patobulino pirštų antspaudų skaitytuvo darbą. Kompanija pranešė, kad atnaujinimai ir toliau bus tęsiami, kad jutiklis veiktų dar geriau.

Verta paminėti, kad pirštų antspaudų skaitytuvas gali prasčiau veikti, kai pirštas turi įbrėžimą arba esant labai sausoje aplinkoje. „Galaxy S10“ ir „Galaxy S10 Plus“ ultragarsiniai jutikliai nustato vartotojo piršto antspaudą pagal garso bangas, todėl ši funkcija patikimesnė už bet kokį kitą skaitytuvą. Jutiklis veikia netgi su drėgnais arba riebaluotais pirštais.

„Samsung“ nori įgauti vartotojų pasitikėjimą, kad pirštų antspaudų skaitytuvas ateityje veiks dar geriau. Nors „Samsung“ tiesiogiai to nepranešė, tikėtina, kad po kurio laiko jutiklis įsidėmės vartotojo elgseną ir tokiu būdų taps tikslesnis. Panašiai veikia „OnePlus 6T“ ekrano atrakinimo funkcija. Bet kokiu atveju, analitikai teigia, kad ekrane įmontuotas pirštų antspaudų skaitytuvas yra labai svarbus „Galaxy S10“ pardavimo taškas.

‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!