Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/naujienos/rysiai/66992/pirmasis-pasaulyje-ismanusis-telefonas-be-mygtuku-ir-skyliu-meizu-zero-gali-nepasirodyti-rinkoje/spausdinti/

Pirmasis pasaulyje išmanusis telefonas be mygtukų ir skylių „Meizu Zero“ gali nepasirodyti rinkoje

Publikuota: 2019-02-15 07:07
Tematika: Telekomunikacijos
Aut. teisės: ©TopCom.lt
Inf. šaltinis: TopCom.lt

Šių metų sausio 30 d. kinų kompanija „Meizu“ pradėjo priimti pirmojo pasaulyje išmaniojo telefono be fizinių mygtukų ir jokių skylių – „Meizu Zero“ išankstinius užsakymus. Bendrovė išleis išmanųjį telefoną tik tuo atveju, jei sutelktinio finansavimo svetainėje „Indiegogo“ bus surinkta bent 100 tūkst. JAV dolerių suma.

Pirmasis pasaulyje išmanusis telefonas be mygtukų ir skylių „Meizu Zero“ gali nepasirodyti rinkoje

Per pastarąsias dvi savaites gamintojas surinko apie 34 % reikalingų lėšų. Bendrovei dar liko tiek pat laiko, tačiau jei lėšų pritraukimo tempas nepadidės, „Meizu Zero“ rizikuoja nepasiekti parduotuvių lentynų. Tokia tikimybė labai didelė, nes pirminis susidomėjimas jau gerokai atvėsęs, be to analogišką produktą jau išleido ir „Vivo“. Gamintojas jau patvirtino, kad išleis išmanųjį telefoną tik tuo atveju, jei „Indiegogo“ svetainėje bus surinkta bent 100 000 JAV dolerių. Priešingu atveju, projektą parėmę 30 žmonių sumokėtus pinigus atgaus.

Bendrovė siūlo inžinierių rankiniu būdu surinktus išmaniuosius telefonus „Meizu Zero Exclusive Engineer Unit“ už1299 dolerių kainą, o už pirmąjį egzempliorių paprašė 2999 USD. Pastarasis jau užsakytas.

Neseniai kompanijos vadovas Huangas Zhangas paskelbė, kad valstybė taps vienu iš įmonės savininkų. Tikimasi, kad dalinis nacionalizavimas leis „Meizu“ įveikti finansų krizę, kurią ji patiria dėl sulėtėjusio Kinijos ekonomikos augimo. „Meizu“ išmaniųjų telefonų pardavimas vidaus rinkoje pernai sumažėjo perpus, lyginant su 2017 m. Kinijos rinka kompanijai visada buvo pagrindinė, todėl mobiliųjų telefonų paklausos sumažėjimas skausmingai atsiliepė.

‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!