Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/naujienos/rysiai/66826/kaspersky-lab-ekspertu-komentaras-apie-apple-facetime-programos-klaida/spausdinti/

„Kaspersky Lab“ ekspertų komentaras apie „Apple FaceTime“ programos klaidą

Publikuota: 2019-02-01 13:07
Tematika: Telekomunikacijos
Inf. šaltinis: Pranešimas spaudai

„FaceTime“ programoje aptikta reikšminga klaida, kuri šiuo metu žaibišku greičiu plinta socialiniuose tinkluose. Klaida leidžia skambinti „FaceTime“ vartotojams ir klausytis iš jų telefono gaunamo garso dar prieš tai, kai kitas asmuo priėmė ar atmetė skambutį. „Apple“ teigia, kad vėliau šią savaitę problemai išspręsti bus išplatintas programinės įrangos atnaujinimas.

„Kaspersky Lab“ ekspertų komentaras apie „Apple FaceTime“ programos klaidą

„Iš žiniasklaidoje plintančių naujienų, neatrodo, kad užpuolikas galėtų panaudoti šią klaidą slaptam stebėjimui, nes potencialus nukentėjusysis gaus skambučio signalą. Nors nuo šios klaidos galėtų nukentėti tie asmenys, kurie naudoja „tylųjį“ režimą. Tokiu atveju šnipas galbūt galėtų slapta klausytis tikslinių privačių pokalbių. Apskritai, programinė įranga šiandien apima tiek daug kodų eilučių, kad beveik neįmanoma garantuoti, jog ji bus 100 % be klaidų. Todėl programinės įrangos pardavėjai pasikliauna saugumo bendruomene, kad ši padėtų jiems surasti ir išspręsti tokias klaidas, kol jomis nepasinaudojo piktavaliai užpuolikai. „Apple“ nusipelno pagyrimo, kad taip greitai sureagavo į pranešimą apie klaidą. Bendrovė taip pat laikinai išjungė „FaceTime“ grupės pokalbių funkciją, kad naudotojai būtų apsaugoti nuo bet kokio galimo privatumo pažeidimo. Mes rekomenduojame visiems, kurie tebėra susirūpinę dėl savo saugumo, išjungti „FaceTime“ funkciją, kol „Apple“ išleis programos pataisymą“, – sakė „Kaspersky Lab“ ekspertas Victor Chebyshev.

Žala šiuo atveju yra reali. Galite klausytis bet kokio „iPhone“ naudotojo pokalbio, o jie net nesužinos, kad jų buvo klausomasi. Kol „Apple“ neištaisys klaidos, vienintelis būdas apsisaugoti nuo šios atakos, tai „FaceTime“ funkcijos išjungimas.

‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!