Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/naujienos/rysiai/66783/perspejimas-turintiems-iphone-del-saugumo-spragos-jusu-gali-buti-klausomasi/spausdinti/

Perspėjimas turintiems „iPhone“: dėl saugumo spragos jūsų gali būti klausomasi

Publikuota: 2019-01-29 16:45
Tematika: Telekomunikacijos
Aut. teisės: ©Delfi.lt
Inf. šaltinis: Delfi.lt

Per visą pasaulį nusirito perspėjimai naudojantiems „Apple“ pokalbių programėlę „FaceTime“. Paaiškėjo, kad dėl programėlės saugumo spragos, skambinantis žmogus gali klausytis to žmogaus, kuriam skambina, net jei šis neatsiliepia. Pranešama, kad įsijungia ne tik išmaniojo įrenginio mikrofonas, bet ir kamera.

Perspėjimas turintiems „iPhone“: dėl saugumo spragos jūsų gali būti klausomasi

Portalui theverge.com pavyko susisiekti su „Apple“ atstovu, kuris situaciją pakomentavo taip: „Mes žinome apie šią spragą. Vėliau šią savaitę išleisime programinės įrangos atnaujinimą, kuriame ši spraga bus ištaisyta“.

Portalo theverge.com žurnalistai išbandė, kaip ši spraga iš tiesų veikia. Žmogus skambina kam nors per „FaceTime“ programėlę telefone ir pasirenka vaizdo skambutį, jei prieš kitam žmogui atsiliepiant prie skambučio pridėsite savo telefono numerį, programėlė tai supras kaip aktyvų konferencinį pokalbį ir pradės siųsti garsus iš žmogaus, kuriam skambinate aplinkos, net jei tuo metu jis nebus atsiliepęs.

Paprasčiau kalbant, jums skambinantis žmogus per jūsų telefono mikrofoną gali klausytis, kas vyksta jūsų aplinkoje, prieš jums atsiliepiant.

Dar blogiau yra tai, kad jei žmogus negali atsiliepti ir paspaudžia telefono išjungimo ar garso reguliavimo mygtuką, programėlė ima transliuoti ne tik garsą, bet ir vaizdą.

Specialistai pataria iki to laiko, kol ši „FaceTime“ spraga bus pataisyta, išjungti programėlę. Kitu atveju, nežinia kas ir kada gali imti klausytis jūsų poklabių ir stebėti jūsų aplinką.

‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!