Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/naujienos/rysiai/66719/meizu-zero-pirmasis-pasaulyje-telefonas-be-mechaniniu-mygtuku-ir-jungciu/spausdinti/

„Meizu Zero“ – pirmasis pasaulyje telefonas be mechaninių mygtukų ir jungčių

Publikuota: 2019-01-24 14:02
Tematika: Telekomunikacijos
Aut. teisės: ©TopCom.lt
Inf. šaltinis: TopCom.lt

Atrodo, kad šis sezonas išmaniųjų telefonų rinkoje nebus nuobodus. Nuo metų pradžios pasirodė modelių su apvaliomis skylutėmis priekinėms kameros, o dabar gamintojai sugebėjo nustebinti kitais naujais sprendimais. Savo gerbėjus bei visą išmanųjį pasaulį sugebėjo nustebinti kinų kompanija „Meizu“, surengusi išankstinį anonsą naujo mobilaus prietaiso „Meizu Zero“, kuris pasirodė esąs įdomus dėl keleto naujovių.

„Meizu Zero“ – pirmasis pasaulyje telefonas be mechaninių mygtukų ir jungčių

Jo korpuse nerasite mechaninių mygtukų, jungčių, jokių lizdų ar garsiakalbių grotelių. „Besiūlis“ telefonas patalpintas į korpusą su keramikine danga, o pats dizainas pavadintas „ONE PIECE Unibody“. Be to, tai yra pirmasis „Meizu“ išmanusis telefonas, atitinkantis IP68 apsaugos klasės reikalavimus. Mygtukus pakeis slėgiui jautrūs korpuso kraštai, kurie sąveikauja su lytėjimo sistema „mEngine 2.0“. Įrenginys neturi netgi tradicinės SIM kortelės lizdo, o vietoj jo siūloma integruota elektroninė kortelė eSIM, kurios Lietuvos operatoriai kol kas nepalaiko. Iš pradžių naujiena bus prieinama tik juodos spalvos, tačiau vėliau paletė bus papildyta naujomis spalvomis.

Vaizdą atkuria 5,99 colio OLED ekranas su integruotu pirštų atspaudų skaitytuvu, o garsą generuoja ekrano paviršius, kuriame naudojama „mSound 2.0“ technologija ir jos pranašumas yra tas, kad vartotojas gali pasikalbėti su pašnekovu, nesvarbu kokioje padėtyje bus įrenginys. Įkrovimui nėra jokios jungties, o vienintelis būdas papildyti akumuliatoriaus energijos atsargas yra 18 vatų bevielis įkrovimas. Gamintojas žada, kad jo sparta bus panaši pasiekiamą naudojant kabelį.

„Meizu Zero“ naudoja platformą „Snapdragon 845“, tačiau buvo pažadėta išleisti versiją su „Snapdragon 855“. Pastaroji modifikacija galės veikti penktosios kartos tinkluose, nes bendrovė įdiegė anteną, galinčią priimti 5G signalą. RAM talpa nenurodyta, Meizu apsiribojo patvirtinimu, kad naudojamas LPDDR4x standarto modulis.

Pagrindinė kamera gerai pažįstama iš „Meizu“ 16-osios serijos flagmanų: du moduliai su 12 megapikselių („Sony IMX380“) ir papildomu 20 Mpx („Sony IMX350“) jutikliais. Asmenukėms duota 20 megapikselių kamera, kuri taip pat yra atsakinga už „Face Unlock“ funkcijos veikimą. Palaikomas „Bluetooth 5.0“ standartas ir vartotojams tai bus vienintelis būdas klausytis muzikos su ausinėmis.

Naujiena valdoma specialiai pritaikytos sąsajos „Flyme“, pagrįstos „Android Oreo“. Kompanija pareiškė, kad šiuo metu „Meizu Zero“ nebus prieinamas, tačiau tikrai pasirodys, kai ateis laikas. Matyt, taip paskubėti su anonsu kinus privertė nenumaldomai artėjanti „Vivo APEX 2019“ premjera. „Meizu“ naujienos pasirodymas rinkoje daugiausia priklausys nuo to, kaip greitai Kinijos operatoriai suteiks eSIM technologijos palaikymą. Gamintojas nusprendė nekomentuoti „Meizu Zero“ kainų.

‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!