Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/naujienos/rysiai/66325/brazilijoje-populiareja-siuksliu-surinkeju-registracijos-programa/spausdinti/

Brazilijoje populiarėja šiukšlių surinkėjų registracijos programa

Publikuota: 2018-12-17 20:08
Tematika: Telekomunikacijos
Inf. šaltinis: LRT.lt

Vieno brazilo sukurta savanorių atliekų surinkėjų registracijos programėlė sulaukė didelio populiarumo visoje Brazilijoje. Teigiama, kad tai ne tik labiau paskatins šiukšlių perdirbimą, bet ir šalyje, kur beveik trečdalis gyvena žemiau skurdo ribos, leis teisėtai užsidirbti.

Brazilijoje populiarėja šiukšlių surinkėjų registracijos programa

Augant žemiau skurdo ribos gyvenančių žmonių skaičiui ir daugėjant neformalių šiukšlių surinkėjų, Brazilijos sostinės gyventojo sukurta socialinių tinklų programa, padedanti veiksmingiau įgyvendinti šiukšlių perdirbimą, išpopuliarėjo visoje šalyje.

„Kataki“ programoje asmenys gali užsiregistruoti kaip šiukšlių surinkėjai. Programa leidžia pažymėti vietą, į kurią surinkėjas turėtų atvykti ir paimti šiukšles, nesvarbu jos rūšiuotos ar ne. Šiukšles surinkėjai pristato į perdirbimo taškus, kur jie gauna atlygį – 5 centus už kilogramą plastiko ar kartoną arba 1 centą už kilogramą stiklo.

Surinkėjai taip pat gali derėtis su atlygio už didesnių atliekų išgabenimą, pavyzdžiui, baldų ar prietaisų.

‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!