Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/naujienos/rysiai/66186/qualcomm-pristate-naujus-procesorius-skirtus-geriausiems-5g-telefonams/spausdinti/

„Qualcomm“ pristatė naujus procesorius, skirtus geriausiems 5G telefonams

Publikuota: 2018-12-06 13:19
Tematika: Telekomunikacijos
Aut. teisės: ©15min, UAB
Inf. šaltinis: 15min.lt

„Snapdragon 855“ – toks yra naujos „Qualcomm“ mobiliosios platformos, skirtos ateinančių metų geriausiems išmaniausiems telefonams pavadinimas. Procesorių įmonė pristatė technologijų suvažiavime Havajuose, rašo „The Verge“.

Pristatymas nebuvo netikėtas: toje pačioje konferencijoje, tik metais anksčiau „Qualcomm“ pristatė „Qualcomm 845“. Tačiau naujoji platforma išsiskiria ne šiaip geresniais našumo rodikliais. Tai yra platforma, kuri beveik be jokios abejonės bus naudojama pirmosios bangos 5G telefonuose. O „Qualcomm“ žada, jog naujoji platforma palaikys kelių gigabitų duomenų perdavimo spartą, kurią pasiūlys 5G technologijos ryšio tinklai. Šiemetinėje „Qualcomm“ konferencijoje amerikietiški ryšio operatoriai ir tarptautiniai tinklo įrangos gamintojai taip pat pademonstravo „gyvą“ veikiantį 5G tinklą, tačiau šios demonstracijos vyko už uždarų durų ir su minimaliomis galimybėmis žurnalistams patiems pačiupinėti įrenginius (nors kai kurie žurnalistai dalinosi savo nusivylimu dėl maksimalios 130–140 Mbps spartos).

Techninių detalių pertekliumi „Qualcomm“ per daug nedžiugino. Informacija apie naująją platformą apsiribojo tuo, kad ji pasiūlys „iki trijų kartų didesnį AI operacijų našumą nei ankstesnės kartos mobilioji platforma“, taip pat – specializuotą kompiuterinės regos procesorių, kurį galės išnaudoti išmaniosios kameros. „Jis atpažins, ką bandote užfiksuoti“, – sakė „Qualcomm Snapdragon“ padalinio vadovas Alexas Katouzianas.

Galima tikėtis, kad procesorius pasiūlys didesnį našumą žaidimų ir papildytosios realybės gerbėjams, tačiau to „Qualcomm“ atstovai neakcentavo. Jau anksčiau buvo patvirtinta, kad naujosios kartos „Snapdragon 855“ platforma bus kuriama 7 nm technologinio proceso pagrindu – ankstesnės 845 ir 835 platformos buvo gaminamos pagal 10 nm technologinį procesą. O mažesni tranzistoriai iš esmės reiškia mažesnes energijos sąnaudas ir didesnį našumą.

‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!