Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/naujienos/rysiai/65870/2030-metais-planuojamas-6g-mobiliojo-rysio-technologijos-naudojimas/spausdinti/

2030 metais planuojamas 6G mobiliojo ryšio technologijos naudojimas

Publikuota: 2018-11-13 10:19
Tematika: Telekomunikacijos
Aut. teisės: ©Telefonai.eu
Inf. šaltinis: Telefonai.eu

Tikriausiai dauguma jau žinote, jog naujos kartos 5G technologija bus pradėta naudoti 2019 metais. Taip pat jau kuris laikas netyla įvairiausi gandai ir apie šią mobiliojo ryšio technologiją palaikančius išmaniuosius telefonus. Ir nors ši ryšio technologija dar nėra pradėta plačiai naudoti, bet jau dabar pasirodo kalbos ir apie 6G ryšį.

Visai neseniai pasirodė pranešimų, jog kai kurios šalys jau pradėjo kalbas apie šeštos kartos mobiliojo ryšio technologijos kūrimą. Teigiama, jog prie šios technologijos kūrimo jau dabar ketina prisidėti tokios šalys kaip Rusija, JAV, taip pat ir kai kurios šalys iš Europos Sąjungos. Ir nors visa ši informacija kol kas yra tik gandų lygyje, tačiau vien tokios kalbos kelia milžinišką susidomėjimą.

2030 metais planuojamas 6G mobiliojo ryšio technologijos naudojimas

Kaip jau minėjome, 6G mobilusis ryšys būtų šeštos kartos technologija. Teoriškai šios technologijos dėka parsiuntimo greitis galėtų pasiekti net 1 TB per sekundę greitį. Tai reiškia, jog krūva pačios aukščiausios filmų pasiektų mūsų telefonus ar kompiuterius vienu akies mirktelėjimu. Taip pat minima ir tai, jog ši technologija galėtų veikti net ir po vandeniu, kas šiai dienai nėra įmanoma. Skelbiama, jog 6G mobilusis ryšys rinkoje galėtų pasirodyti ne anksčiau kaip 2030 metai.

Ir nors jau pasirodė kalbos apie šeštos kartos ryšio technologiją, tačiau reikėtų nepamiršti, jog šiai dienai mes vis dar naudojamės tik ketvirtos kartos ryšiu. Tiesa, čia vertėtų paminėti, jog Kinijoje jau pradėtas 5G mobiliojo ryšio licencijavimas, kuris turėtų būti užbaigtas iki metų pabaigos, o tai reiškia, kad būtent kinai taps pirmieji pasaulyje, kurie naudosis šios kartos technologija.

‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!