Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/naujienos/rysiai/65824/geriausiu-siu-metu-lietuvisku-zaidimu-tapo-detektyvas-murder-in-the-alps/spausdinti/

Geriausiu šių metų lietuvišku žaidimu tapo detektyvas „Murder in the Alps“

Publikuota: 2018-11-08 20:12
Tematika: Telekomunikacijos
Inf. šaltinis: Pranešimas spaudai

Praėjusį savaitgalį praūžusio didžiausio žaidimų renginio Lietuvoje „GameOn“ metu buvo paskelbti geriausių lietuviškų žaidimų apdovanojimai. Daugiausia titulų, tarp jų ir metų žaidimo, pelnė naujasis studijos Nordcurrent žaidimas „Murder in the Alps“.

Geriausiu šių metų lietuvišku žaidimu tapo detektyvas „Murder in the Alps“

Mobiliems „Apple“ ir „Android“ įrenginiams skirtas „Murder in the Alps“ pasakoja šveicarės žurnalistės Annos Myers istoriją. Atvykusi pailsėti į atokų viešbutį Alpėse, ji netrukus sužino, kad vienas po kito pradeda dingti jo svečiai. Lauke siaučia pūga, išvykti nėra galimybių, tad Anna imasi tirti šias žmogžudystes ir bandyti išsiaiškinti, kuris iš viešbučio svečių, o gal ir darbuotojų, yra tikrasis žudikas. Žaidimo idėja, romaną primenanti detektyvinė istorija ir išskirtinis meninis stilius sulaukė nemažo dėmesio įvairiose šalyse – per pirmąjį pasirodymo mėnesį „Murder in the Alps“ jau išbandė daugiau nei du milijonai žaidėjų.

Lietuvos žaidimų kūrėjų asociacijos (LŽKA) organizuotuose „LT Game Awards“ apdovanojimuose Nordcurrent žaidimas pelnė tris iš šešių prizų. Įvertintas žaidimo įgarsinimas, „Murder in the Alps“ tapo geriausiu mobiliuoju žaidimu bei gavo metų žaidimo titulą.

Lietuviškų žaidimų apdovanojimai surengti jau ketvirtą kartą. Patį pirmą metų žaidimo titulą 2015-aisiais taip pat pelnė Nordcurrent žaidimas „Cooking Fever“, tapęs pasauliniu hitu ir iki šiol sulaukęs daugiau nei 200 milijonų žaidėjų.

‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!