Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/naujienos/rysiai/65823/prie-volte-jungiasi-naujas-gamintojas/spausdinti/

Prie VoLTE jungiasi naujas gamintojas

Publikuota: 2018-11-08 19:10
Tematika: Telekomunikacijos
Inf. šaltinis: Pranešimas spaudai

„Telia“ tinkle VoLTE technologiją palaikys dar vieno gamintojo telefonai – Kinijos „Xiaomi“. Nuo šiol „Redmi Note 5“ turintys žmonės gali dar aiškiau girdėti pašnekovus, jų balso neužgožia foninis triukšmas, o pokalbio metu, prireikus pasitikrinti paštą ar atidaryti interneto svetainę, 4G ryšys veikia be trukdžių.

„VoLTE“ technologiją savo 4G tinkle pirmieji įdiegėme dar 2016-aisiais. Nuo pernai ja gali naudotis visi „Samsung“,„Huawei“ ir „Sony“ flagmanus turintys klientai. Šiandien prie jų prisijungia dar vienas gamintojas – „Xiaomi“. Augant šios technologijos prieinamumui, vis daugiau žmonių tarpusavyje gali bendrauti kokybiškiau, o dėl mažėjančio tradicinių 2G ir 3G tinklų poreikio mes galime mažiau apkrautus radijo dažnius skirti 4G ryšiui ir gerinti jo kokybę“, – sako Andrius Šemeškevičius, „Telia“ technologijų vadovas.

Šis procesas jau įsibėgėjo: spalio mėnesį „Telia“ iki 30 proc. padidino pralaidumą maždaug trečdalyje didžiausią apkrovą patiriančių 4G mobiliojo ryšio bazinių stočių. Tai buvo atlikta dalį 3G dažnių juostos priskyrus 4G ryšiui. Operatorius planuoja ir toliau perkelti dalį 3G dažnių juostų ir skirti jas 4G technologijai tose vietose, kur mobiliojo interneto vartojimas yra didžiausias.

„VoLTE“ (angl. Voice over LTE) technologija užtikrina iki trijų kartų greitesnį skambučių sujungimą, HD balso kokybę, o bene didžiausias privalumas – galimybė vienu metu kalbėti telefonu ir naršyti internete. „VoLTE“ skambučiai galimi tarp „Telia“ vartotojų, kurie turi šią technologiją palaikančius ir aktyvuotus telefonus. Paslauga papildomai nieko nekainuoja ir klientams nieko daryti nereikia – ji įjungiama automatiškai.

‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!