Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/naujienos/rysiai/65388/sharp-aquos-zero-snapdragon-845-oled-ekranas-ir-android-9-0-pie/spausdinti/

„Sharp Aquos Zero“ – „Snapdragon 845“, OLED ekranas ir „Android 9.0 Pie“

Publikuota: 2018-10-06 10:41
Tematika: Telekomunikacijos
Aut. teisės: ©TopCom.lt
Inf. šaltinis: TopCom.lt

Nūnai „berėmiai“ ir „pilno ekrano“ išmanieji telefonai jau tampa banalybe ir nesužadina ankstesnio vau efekto. Kažkokiu būdu gamintojams ir rinkodaros specialistams pavyko vartotojus įtikinti, kad teisingas ir šiuolaikiškas mobilusis telefonas negali turėti plačių rėmelių aplink ekrano perimetrą. Žinoma tame yra tiesos, nes tokie prietaisai siūlo didelį naudingą matricos plotą ir sąlyginai nedidelius matmenis. Šio žanro pradininkais galima vadinti japonų kompaniją „Sharp“, kuri patekus į kinų rankas jau nekuria rinkos tendencijų, o jomis seka.

„Sharp Aquos Zero“ – „Snapdragon 845“, OLED ekranas ir „Android 9.0 Pie“

Šiandien Japonijoje buvo surengta premjera flagmano „Sharp Aquos Zero“ su pailgintu ekranu ir išpjova asmenukių kamerai bei jutikliams, kurią siūlo daugybė kitų telefonų. Šį modelį bendrovė pirmą kartą parodė parodoje IFA 2018 m., tačiau tada ji nepateikė ne tik savybių, bet ir jo pavadinimo. Įrenginys pasirodė pavadintas „Sharp Aquos Zero“ ir gavo kraštuose išlenktą 6,2 colių OLED ekraną su 2992 x 1440 taškų skiriamąja geba, 18,7:9 kraštinių santykiu, DCI-P3 spalvų aprėptimi bei HDR technologija „Dolby Vision“. Išmanusis telefonas sveria tik 146 gramus, o jo matmenys siekia 154х73х8,8 mm. Galinis dangtelis pagamintas iš stipraus aramidinio pluošto, o rėmelis – iš magnio lydinio.

Techninės įrangos pagrindą sudaro platforma „Snapdragon 845“ ir 6 GB RAM. Gamintojas aprūpino prietaisą 128 GB atminties, priekine 8 MP kamera, vienu 22,6 MP galiniu objektyvu su f/1.9 diafragma, 3130 mAh baterija ir pirštų atspaudų skaitytuvu. Prietaiso privalumai yra IP68 apsauga nuo vandens, priekiniai stereo garsiakalbiai su „Dolby Atmos“ technologija ir „Android 9.0 Pie“ operacinė sistema. „Sharp Aquos Zero“ bus parduodamas nuo kitų metų sausio mėnesį ir tada bus žinoma, kiek gamintojas paprašys už savo flagmaną.

‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!