Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/naujienos/rysiai/65097/telia-susidomejimas-naujaisiais-iphone-didelis/spausdinti/

„Telia“: susidomėjimas naujaisiais „iPhone“ didelis

Publikuota: 2018-09-13 17:07
Tematika: Telekomunikacijos
Inf. šaltinis: Pranešimas spaudai

Dešimt metų Lietuvoje oficialiai „iPhone“ prekiaujanti „Telia“ skelbia, kad naujieji „Apple“ išmanieji telefonai „iPhone Xs“ ir „iPhone Xs Max“ Lietuvą pasieks rugsėjo 28 dieną, o „iPhone Xr“ modeliu prekyba prasidės spalio 26 dieną.

„Telia“: susidomėjimas naujaisiais „iPhone“ didelis

„Gavome patvirtinimą, kad oficiali prekyba šiais telefonais Lietuvoje prasidės panašiu metu, kaip ir didžiosiose Vakarų rinkose. Jau dešimt metų prekiaujame „iPhone“ telefonais, kasmet jų paklausa Lietuvoje auga. Sprendžiant iš pirmųjų klientų užklausų ir reakcijų internete, šie metai bus ne išimtis“, – sako Justas Paškevičius, „Telia“ telefonų kategorijos vadovas.

Kaip užsienyje, taip ir Lietuvoje labiausiai „iPhone“ paklausa išauga pristačius naujus modelius, tačiau prekybos pradžioje jų pasiūla būna itin ribota. Todėl norėdami būti tikri, kad jų nereiks laukti ilgiau, žmonės juos turėtų užsisakyti iš anksto. Tokią galimybę „Telia“ klientai turės likus savaitei iki oficialios prekybos pradžios: „iPhone Xs“ ir „iPhone Xs Max“ bus galima užsisakyti nuo rugsėjo 21 dienos, o „iPhone Xr“ – nuo spalio 19 dienos.

„iPhone Xs“ turi 5,8 colio, „iPhone Xs Max“ – 6,5 colio įstrižainės berėmį OLED ekraną ir plieninį korpusą. Savo išmatavimais šie telefonai yra panašūs į pernai pristatytus „iPhone 8“ ir „iPhone 8 Plus“, tačiau ekrano įstrižainė padidėjo dėl to, kad jis užima visą priekinę įrenginio dalį. Kadangi juose neliko priekinio „Namų“ mygtuko, telefonų nebegalima atrakinti piršto atspaudu, jį pakeitė veidą atpažįstanti „Face ID“.

Kaip ir ankstesni modeliai, šie telefonai yra atsparūs vandeniui ir dulkėms (IP68 atsparumo sertifikatas), o jų sparčiu veikimu rūpinasi naujos kartos „A12 Bionic“ mikroschema. Fotografijos mylėtojų poreikius tenkins dviguba 12 MP raiškos galinė kamera su išmaniuoju HDR režimu ir „Bokeh“ efekto ryškumo nustatymo galimybe. Taip pat telefonų baterijas galima įkrauti belaidžiu būdu (Qi standartas).

Pagrindiniai „iPhone Xr“ skirtumai nuo šių modelių – 6,1 colio įstrižainės berėmis LCD ekranas, aliuminio korpusas, jo atsparumas aplinkos poveikiui šiek tiek prastesnis (IP67), taip pat galinėje dalyje yra ne dviguba, o vienguba 12 MP raiškos kamera.

Lietuvoje „Apple“ telefonais pradėta prekiauti 2008-aisiais, kai tuometinė „Omnitel“ (dabar – „Telia“) tapo pirmąja oficialia „Apple iPhone“ produkcijos platintoja šalyje ir pasiūlė įsigyti „iPhone 3G“ modelius. Šiuo metu Lietuvoje „iPhone“ telefonai sudaro daugiau negu dešimtadalį išmaniųjų telefonų rinkos, rodo tyrimų bendrovės GFK duomenys. Tiesa, „Telia“ tinkle „iPhone“ dalis tarp visų išmaniųjų yra dukart didesnė ir siekia apie penktadalį visų mobiliųjų įrenginių.

Iš visų „iPhone“ naudotojų „Telia“ tinkle pernai pristatyti „iPhone 8“ serijos ir „iPhone X“ sudaro 15 proc., o populiariausias modelis Lietuvoje yra „iPhone 7“ – jie sudaro daugiau kaip 20 proc. visų „Apple“ telefonų „Telia“ tinkle.

‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!