Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/naujienos/rysiai/64620/oficialu-naujoju-android-versija-zinoma-pie-vardu-ir-jau-pasiekiama-pixel-turetojams/spausdinti/

Oficialu: naujoju „Android“ versija žinoma „Pie“ vardu ir jau pasiekiama „Pixel“ turėtojams

Publikuota: 2018-08-07 13:19
Tematika: Telekomunikacijos
Aut. teisės: ©Telefonai.eu
Inf. šaltinis: Telefonai.eu

Remiantis naujausia statistika apie „Android“ operacinės sistemos versijų naudojimą – rezultatai ganėtinai liūdni. Dauguma vartotojų vis dar naudoja dviejų metų senumo versija ir tik labai maža dalis savo išmaniajame turi „Android Oreo“ versiją. Kaip bebūtų, tokia statistika neketina sustabdyti „Google“ nuo naujos versijos pristatymo.

Dar visai neseniai rašėme, jog naujoji „Android“ operacinės sistemos versija turėtų būti pristatyta mėnesio pabaigoje, tačiau „Google“ nusprendė visus nustebinti ir vakar naktį oficialiai pasirodė naujoji „Android 9.0 Pie“ operacinės sistemos versija.

Oficialu: naujoju „Android“ versija žinoma „Pie“ vardu ir jau pasiekiama „Pixel“ turėtojams

Nemažai buvo diskutuojama apie tai ką galėjo reikšti raidė „P“ pavadinime, tačiau dabar jau aišku, kad „Google“ mintyje turėjo pyragą. Ir išties, naujoji „Android Pie“ versija yra tikras pyragas, kuris ganėtinai stipriai atnaujino populiariausią programinę įrangą telefonuose.

Naujoji „Android Pie“ versija pasižymi tokiomis naujomis funkcijomis kaip gestais valdoma navigacija, nauja baterijos tausojimo funkcija ir daugybę kitų naujovių, kurios skirtos supaprastinti vartotojo naudojimąsi telefonu.

Tiesa, reikėtų atkreipti dėmesį, jog šiuo metu „Android 9.0 Pie“ yra prieinama tik „Google Pixel“ serijos išmaniųjų telefonų turėtojams bei „Essential Phone“ savininkams. Tie telefonai, kurie turėjo beta versijas arba yra „Android One“ projekto dalis atnaujinimų sulauks kitą mėnesį.

‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!