Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/naujienos/rysiai/64522/qualcommo-patvirtino-2018-uju-apple-modeliai-naudos-intel-modemus/spausdinti/

„Qualcomm“ patvirtino: 2018-ųjų „Apple“ modeliai naudos „Intel“ modemus

Publikuota: 2018-07-31 07:16
Tematika: Telekomunikacijos
Aut. teisės: ©Telefonai.eu
Inf. šaltinis: Telefonai.eu

Nuo 2016 metų kompanija „Apple“ į savo išmaniuosius telefonus diegdavo tiek „Qualcomm“, tiek ir „Intel“ modemus. „Qualcomm“ buvo diegiami į visus įrenginius su CDMA technologija, kai tuo tarpu „Intel“ buvo telefonuose su GSM ryšiu. Kaip bebūtų, pastaruoju metu „Intel“ pademonstravo nemažai technologinio progreso, ko pasekoje „Qualcomm“ nebesitiki, jog kompanija „Apple“ užsakinės iš jų modemus ateityje.

Nors jokie konkretūs „Intel“ technologiniai sprendimai neminimi, kompanijos finansų direktorius George Davis teigia, jog naujuose modeliuose „Apple“ išskirtinai naudos tik „Intel“ modemus. Tuo pačiu paneigiami anksčiau sklandę gandai, jog „Qualcomm“ ir toliau tieks apie 30 % visų į „Apple“ išmaniuosius montuojamų modemų. Nors šiuo metu jokios oficialios informacijos šia tema nėra, manoma, jog didžiausią rolę pasikeitime suvaidino naujasis „Intel XMM7560“ lustas. Prie viso to, nereikia pamiršti, jog „Intel“ modemai yra suderinami tiek su CDMA, tiek ir su GSM tinklais. Kitas faktorius, kuris taip pat galėjo nulemti šį sprendimą – nesibaigiantys teismai tarp „Apple“ ir „Qualcomm“.

„Qualcommo“ patvirtino: 2018-ųjų „Apple“ modeliai naudos „Intel“ modemus

Norėdami nuraminti investuotojus, „Qualcomm“ patikino, jog ir toliau tieks modemus senesniems „Apple“ telefonų modeliams. Sulaukus klausimo ar yra galimybė, jog modemai bus tiekiami ir dar tik pasirodysiantiems „iPhone“ modeliams, kompanija aiškaus atsakymo pateikti negalėjo, argumentuodama jog ši industrija yra „labai dinamiška“. Tiesa, pasitaikius tokiai galimybei, „Qualcomm“ bendradarbiavimo neatsisakytų.

„iPhone X 2018“ ir „X Plus“ pasirodymo laukiama jau šių metų rugsėjį, o LCD versija dienos šviesą turėtų išvysti spalį. Po šių naujų telefonų išleidimo „Qualcomm“ finansiniai rodikliai turėtų gerokai smuktelti žemyn (lyginant su ankstesniais metais).

‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!