Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/naujienos/rysiai/64514/nuo-siol-visu-operatoriu-tinklai-dengia-is-esmes-labai-panasia-teritorija/spausdinti/

Nuo šiol visų operatorių tinklai dengia iš esmės labai panašią teritoriją

Publikuota: 2018-07-27 14:54
Tematika: Telekomunikacijos
Inf. šaltinis: Pranešimas spaudai

„Plečiant „Bitės“ tinklą pirmojo pusmečio pagrindiniu tikslu išsikėlėme visose savo bazinėse stotyse įjungti 4G ryšį bei juo uždengti 99 proc. šalies teritorijos. Vien šiemet pastatėme beveik 350 modernių 4G stočių, į tinklo plėtrą investavome beveik 8 mln. eurų ir, kaip rodo RRT ataskaita, tikslą pasiekėme – nuo šiol visų operatorių tinklai dengia iš esmės labai panašią teritoriją. Istoriškai ryšio kokybę, kuri apima ir interneto greitį, pirmiau stiprinome ten kur vartotojai jį dažniausiai naudoja“, – komentuoja Gintas Butėnas, „Bitė Lietuva“ technikos vadovas.

Tiesa, teritorijos padengimas nėra vienintelis tinklo kokybės rodiklis, kuris lemia interneto spartą klientams. Šiuo metu toliau plečiama bazinių stočių talpa – tai reiškia, kad viena stotis galės aptarnauti daugiau klientų ir užtikrinti aukštą paslaugų kokybę. Plečiamas ir kelis kartus spartesnis 4,5G ryšys, o tai automatiškai lems ir didesnius vidutinius greičio vidurkius visoje Lietuvoje.

Be to, nuolat diegiamos didžiųjų paslaugų tiekėjų laikinosios saugyklos (angl. cache server) – šiuo metu „Bitės“ tinkle veikia „Facebook“, „Google“, „Netflix“, „Akamai“ stotys. Pastarosios leidžia kur kas greičiau parsisiųsti programėles, nuotraukas ir kitą šių paslaugų tiekėjų turinį, nes jis laikomas minėtose saugyklose Lietuvoje, o ne užsienyje.

„Taip pat aktyviai plečiame ir savo tarptautines jungtis – turime ryšio kanalus su praktiškai visais pagrindiniais interneto mazgais Europoje (Amsterdamas, Stokholmas, Frankfurtas) ir valdome beveik penktadalį (112,4 Gb/s) viso Lietuvos interneto kanalo srauto į užsienį. Tai leidžia mūsų klientams greičiau pasiekti šiose šalyse esantį interneto turinį bei esame pasiruošę sparčiai augančiam duomenų poreikiui“, – pasakoja G. Butėnas.

‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!