Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/naujienos/rysiai/64510/vaizdo-ploksciu-rinka-susidurs-su-sunkumais-antroje-2018-m-puseje/spausdinti/

Vaizdo plokščių rinka susidurs su sunkumais antroje 2018 m. pusėje

Publikuota: 2018-07-28 15:12
Tematika: Telekomunikacijos
Autorius: Mindaugas Klumbis
Aut. teisės: ©MiTech.lt
Inf. šaltinis: MiTech.lt

„nVidia“ ruošia sekančios kartos vaizdo plokštes ir jos turi būti išleidžiamos rugsėjo mėnesį, bet šis rinkos segmentas vis tiek gali susidurti su sunkimais.

Nepaisant išleidžiamų naujų vaizdo plokščių lieka daug esamos kartos grafikos akseleratorių. Tai lems, kad naujų vaizdo plokščių gamyba bus koreguojama pagal tai koks yra GTX 1080 ir GTX 1070 vaizdo plokščių likutis. Kitaip sakant, jei bus daug neparduotų GTX 1080 ir GTX 1070 vaizdo plokščių tai naujos kartos produktų pasiūla bus labai ribota.

Vaizdo plokščių rinka susidurs su sunkumais antroje 2018 m. pusėje

Dabar „nVidia“ partneriai turi pilnus sandėlius GTX 1080/1070 vaizdo plokščių, bet vis dar nenori mažinti kainų, nes tiki, kad kriptovaliutų kasėjai sugrįš ir viską išpirks. Esant aukštoms šios kartos vaizdo plokščiu kainoms sekančios kartos produktai kainuos dar brangiau, kad būtų paskirstomi pirkėjai ir sumažinama naujų vaizdo plokščių paklausa.

Naujos „nVidia“ vaizdo plokštės turėtų būti gaminamos naudojant 12 nm litografiją, o pirmieji „nVidia“ grafikos procesoriai iškepti naudojant 7 nm pasirodys metų gale. Veikiausiai tai bus į darbo stotis orientuoti lustai.

‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!