Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/naujienos/rysiai/64506/rrt-patvirtino-telia-4g-tinklas-didziausias-lietuvoje/spausdinti/

RRT patvirtino: „Telia“ 4G tinklas – didžiausias Lietuvoje

Publikuota: 2018-07-27 11:27
Tematika: Telekomunikacijos
Inf. šaltinis: Pranešimas spaudai

Jei Ryšių reguliavimo tarnyba (RRT) skelbtų ne mobiliojo ryšio tinklų aprėpties zonas ir spartą, o orus, „Telia“ Lietuvą paverstų kuo tikriausia kurortine šalimi – 99 proc. šalies teritorijos, kur veikia „Telia“ 4G ryšys, šviestų saulė, o temperatūra dieną pasiektų arti 44 laipsnių karščio – tokią vidutinę spartą megabitais per sekundę (Mb/s) gauna „Telia“ 4G ryšiu besinaudojantys lietuviai.

Naujausi RRT duomenys rodo, kad „Telia“ Lietuvoje išlaiko lyderės pozicijas tiek pagal 4G tinklo aprėptį, tiek pagal ryšio spartą.

„Per pastaruosius tris mėnesius 99 proc. šalies teritorijos dengiantis „Telia“ 4G LTE mobiliojo ryšio tinklas gerokai ūgtelėjo: turime pusšimtį papildomų bazinių stočių ir per tūkstantį naujų celių, kurių kiekviena užtikrina ryšį tam tikrame plote. Aktyvią 4G tinklo plėtrą pirmieji pajaučia mūsų klientai, kurie sparčiu ir patikimu 4G ryšiu gali naudotis praktiškai visoje Lietuvoje, o du trečdalius šio tinklo sudaro itin didelį greitį užtikrinančios 4G+ ir 4G++ stotys“, – sako „Telia“ tinklo vadovas Mindaugas Varanauskas.

Kaip ir iki šiol, tiek pagal 4G bazinių stočių (jų yra 1319), tiek pagal 4G ryšio celių (6496-ios) skaičių „Telia“ lenkia kitus operatorius – lyginant su artimiausiu konkurentu, jų yra atitinkamai 7 proc. ir 5 proc. daugiau. Tai ir lemia „Telia“ lyderystę mobiliojo ryšio pasiekiamumo srityje.

Visgi M. Varanauskas pastebi, kad vartotojams svarbus ne tik ryšio prieinamumas, bet ir jo sparta. Todėl „Telia“ jau pradėjo didinti 4G tinklo talpą ir greitį prijungdama dalį iki šiol tik 3G technologijai skirtų dažnių. Dėl to klientai gali naudotis dar didesnės spartos mobiliuoju internetu.

Pagal ryšio spartą „Telia“ lenkia konkurentus tiek 4G, tiek 3G tinkluose. RRT pateikiamais duomenimis, šiemet vidutinė 4G ryšio sparta „Telia“ tinkle siekia 43,82 Mb/s ir yra atitinkamai 5,6 proc. didesnė nei artimiausio konkurento bei daugiau nei 20 proc. didesnė nei dar kitų dviejų 4G ryšio tiekėjų. 3G ryšio spartos matavimuose „Telia“ 3G tinkle vidutinė sparta siekia 10,59 Mb/s ir yra daugiau nei 30 proc. didesnė nei kitų dviejų operatorių.

Šie oficialūs rezultatai yra paremti Lietuvos miestus ir kelius apimančiais ryšio matavimais. Vien „Telia“ tinkle RRT šiemet atliko daugiau nei 9,8 tūkstančio matavimų, tiek pat jų įvykdyta ir kitų ryšio tiekėjų tinkluose. RRT ryšio spartą ir signalo stiprumą didžiųjų šalies mobiliojo ryšio tiekėjų tinkluose matuoja jau penkerius metus ir „Telia“ išlaiko lyderės pozicijas.

‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!