Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/naujienos/rysiai/64328/daugiausiai-taisomu-telefonu-sarase-samsung-lyderyste/spausdinti/

Daugiausiai taisomų telefonų sąraše – „Samsung“ lyderystė

Publikuota: 2018-07-16 09:20
Tematika: Telekomunikacijos
Aut. teisės: ©Telefonai.eu
Inf. šaltinis: Telefonai.eu

Išmaniųjų telefonų taisymo statistiką pateikianti kompanija „Blancco“ paskelbė, jog labiausiai taisomi įrenginiai yra pažymėti „Samsung“ prekiniu ženklu. Tyrimą atlikusi įmonė praneša, jog nuo sausio iki balandžio mėnesio „Samsung“ išmaniųjų telefonų gedimai sudarė 27,4 %.

Antroje vietoje būtų galima įvardinti „Apple“ kompaniją ir jų kuriamus „iPhone“ telefonus. Pranešama, jog daugiausiai problemų turi „iPhone 6“ išmanusis, kurio taisymo reitingas siekia 22 %, iškart po jo rikiuojasi „iPhone 6s“ su 16 %. Kaip skelbia tyrėjų grupė, daugiausiai problemų „Apple“ turi su įrenginių ekranais – sugenda lietimui jautri panelė ar ekraną padengia pilkos juostos.

Daugiausiai taisomų telefonų sąraše – „Samsung“ lyderystė

Grįžtant prie „Android“ išmaniųjų telefonų, pirmojo ketvirčio metu nemažai problemų turėjo ir viena populiariausių Kinijos kompanijų „Xiaomi“, kurios telefonų gedimo reitingas siekia 14,2 proc. Toliau rikiuojasi „Motorola“ su 9,6 proc., „Huawei“ su 8,4 proc.

Tiesa, vertėtų paminėti ir tai, jog šis tyrimas atliktas remiantis kompanijos „Blancco“ atliktais remonto darbais pagal sutartis su ryšio operatoriais bei kitais pardavėjais. Įdomu ir tai, jog 74,3 proc. remonte atsidūrusių „Apple“ telefonų veikdavo su „iOS 11“ operacinės sistemos versija, o 52 % „Android“ telefonų turėjo „Android Nougat“ versiją.

‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!