Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/naujienos/rysiai/64247/light-ismanusis-telefonas-su-9-kameromis/spausdinti/

„Light“ – išmanusis telefonas su 9 kameromis

Publikuota: 2018-07-07 10:29
Tematika: Telekomunikacijos
Aut. teisės: ©Telefonai.eu
Inf. šaltinis: Telefonai.eu

Šiuo metu sunku kažką nustebinti telefonu su daugiau nei dvejomis kameromis: „Huawei P20 Pro“ jų turi keturias (viena priekyje ir trys gale), 2014 m. pristatytas „Amazon Fire Phone“ turėjo net penkias (trys priekyje ir dvi gale).

2017 m. mažai kam žinoma kompanija „Light“ ištesėjo keturių metų pažadą ir išleido „point-and-shoot“ tipo fotoaparatą net su 16 kameros sensorių – „Light L16“. Nors ši kamera ant popieriaus atrodė įdomiai, darė 52 MP dydžio nuotraukas, turėjo 5 kartų priartinimą, gylio nuotraukoje valdymą ir buvo kompaktiška, dėl savo prasto programinio apdirbimo ir valdymo ji nesulaukė susidomėjimo.

„Light“ – išmanusis telefonas su 9 kameromis

Šį kartą „Light“ užsimojo sudrebinti telefonų rinką ir 2018 metų pabaigoje žada pristatyti išmanųjį telefoną net su 9 nugarėlėje esančiomis kameromis. Sakoma, kad šis telefonas, sujungdamas vaizdus iš visų kameros sensorių pateiks 64 MPx kokybės nuotraukas, galima bus preciziškai pasirinkti norimą fokusą padarytoje nuotraukoje, o tamsoje daromos nuotraukos bus ypač kokybiškos.

Tai tik prototipas, tačiau žinant, kad nemaža dalis bendrovės „Light“ akcijų priklauso elektronikos gaminimo gigantui „Foxconn“ šie pažadai atrodo realūs. „Light L16“ kameros nesėkmė ir aukšta 1950 JAV dolerių kaina sufleruoja, kad šis 9 kamerų telefonas nesivaržys su rinkos gigantais ir užims gana nedidelę nišą kamerofonų rinkoje. Nors gali būti, kad ši technologija patrauks „Samsung“, „Apple“ ar „Google“ dėmesį ir ateityje išsivystys į dar tobulesnius, daugiaakes kameras turinčius telefonus.

‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!