Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/naujienos/rysiai/64234/ka-daryti-laiku-nespejus-pasikeisti-mobiliojo-paraso/spausdinti/

Ką daryti laiku nespėjus pasikeisti mobiliojo parašo?

Publikuota: 2018-07-04 16:10
Tematika: Telekomunikacijos
Inf. šaltinis: Pranešimas spaudai

Nuo liepos 1-osios Europos Sąjungoje įsigaliojo atnaujinti pasirašymo elektroninėje erdvėje reikalavimai, užtikrinantys didesnį mobilaus parašo saugumą jo naudotojams. Tačiau atsinaujinti savo SIM korteles iki nurodyto termino suspėjo ne visi. Technologijų lyderė „Tele2“ pataria, ką daryti nespėjus laiku pasikeisti SIM su mobiliojo parašo paslauga.

Jei SIM kortelę gavote paštu ir pamiršote ar nespėjote jos aktyvuoti iki liepos 1-osios, nuo šiol galite tai padaryti bet kuriame operatoriaus salone.

Viskas, ko reikia – su savimi turėti asmens tapatybę patvirtinantį dokumentą. Pateikus jį konsultantas pakeis kortelę nauja, turinčia didesnį elektroninio parašo saugumą užtikrinančius eIDAS sertifikatus. Išduotos naujos kortelės su mobiliojo parašo paslauga galios 5 metus.

Nepaisant didelio klientų antplūdžio, operatorius savo salonuose užtikrins greitą ir kokybišką aptarnavimą. Susidarius eilei, visus norinčius atnaujinti SIM korteles, konsultantai kvies greičiau praeiti prie laisvos kasos.

Taip pat, reaguojant į žmonių antplūdį, salonuose dirba daugiau konsultantų nei įprastai. Pakeisti pačią kortelę, aktyvuoti naujuosius sPIN1 bei sPIN2 saugumo kodus truks vos 15 minučių. Iš karto po to galėsite prisijungti prie mobiliojo banko, atlikti mokėjimus ar kitas jums aktualias elektronines operacijas.

Suskubti pasikeisti kortelę turėtų tie mobiliojo parašo naudotojai, kurie planuoja atostogas ne Lietuvoje.

Su m. parašo paslauga galima pasirašyti įvairius dokumentus – sutartis, prašymus, deklaracijas – patvirtinti savo tapatybę prisijungiant prie elektronines paslaugas teikiančių interneto portalų bei elektroninės bankininkystės sistemų, atlikti pavedimus.

Tiesa, nepasikeitę SIM kortelės namuose ar salone vartotojai ir toliau galės skambinti, rašyti žinutes, naudotis mobiliuoju internetu, tačiau nebegalės naudoti mobiliojo parašo paslaugos.

‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!