Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/naujienos/rysiai/64188/vivo-sukure-10-kartu-uz-iphone-x-face-id-tikslesne-3d-veido-identifikavimo-sistema/spausdinti/

„Vivo“ sukūrė 10 kartų už „iPhone X“ „Face ID“ tikslesnę 3D veido identifikavimo sistemą

Publikuota: 2018-07-02 10:11
Tematika: Telekomunikacijos
Aut. teisės: ©TopCom.lt
Inf. šaltinis: TopCom.lt

Šį pavasarį dauguma Android išmaniųjų telefonų gamintojų nusprendė atsisakyti „Face ID“ analogų kūrimo. Šio sprendimo priežastimis analitikai nurodo dideles išlaidas ir modulių kūrimo sudėtingumą. Tačiau atrodo, kad ekspertai neįvertino Kinijos įmonių ambicijų. Savo „Face ID“ išmaniajame „Xiaomi Mi-8 EE“ jau įgyvendino kompanija „Xiaomi“, o kartu su „Oppo Find X“ debiutavo 3D identifikavimo sistema „O-Face“. Šioje srityje savo pasiekimus pristatė ir „Huawei“, tačiau jų kūrinys dar nepasiekė vartojimui pritaikytų gaminių. Dabar, parodoje „MWC Shanghai 2018“ savo 3D veido identifikavimo sistemą „Time of Flight“ (TOF) pademonstravo įmonė „Vivo“.

Kinijos išmaniųjų telefonų gamintojas demonstruodamas savo kūrinį teigė, kad jis yra 10 kartų tikslesnis už „Apple“ „Face ID“. Sistemos esmė yra unikalus struktūrizuotos šviesos šaltinis, sukuriantis vartotojo veido momentinį atvaizdą, remdamasis 300 000 taškų informacija. Tuo tarpu „iPhone X“ naudojamas „Face ID“ atkuria 3D veido modelį naudodamas 30 000 taškų. Naujos veido atpažinimo sistemos veikimo diapazonas siekia iki 3 metrų.

Konstrukciniu požiūriu „Vivo“ sprendimas skiriasi nuo pasiūlyto „Apple“ tuo, kad TOF reikalauja mažiau jutiklių. Be to, tai yra universalus sprendimas, kuris gali būti naudojamas asmenukių su „bokeh“ efektu sukūrimui, palaiko virtualios ir papildytos realybės technologijas bei atpažįsta žmogaus judesius ir gestus. „Time of Flight“ bus ateityje naudojama „Vivo“ išmaniuosiuose telefonuose, tačiau kai tai nutiks bendrovė nepranešė.

‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!