Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/naujienos/rysiai/63979/pristatytas-ateities-telefonas-su-beveik-visiskai-isnaikintais-remeliais/spausdinti/

Pristatytas ateities telefonas su beveik visiškai išnaikintais rėmeliais

Publikuota: 2018-06-13 19:09
Tematika: Telekomunikacijos
Aut. teisės: ©15min, UAB
Inf. šaltinis: 15min.lt

Kinijos įmonė „Vivo“ pristatė naują savo flagmaną, kurį pakrikštijo „Nex“ pavadinimu. Tai yra pirmas pasaulyje įrenginys, kuriame beveik be trūkumų realizuota visiška berėmio ekrano svajonė: jo pirštų atspaudų skaitytuvas perkeltas į patį ekraną, o asmenukių kamera iššoka iš korpuso viršaus, rašo „The Verge“.

Telefone pasiektas rekordinis 91,24 proc. ekrano ir priekinio paviršiaus ploto santykis. Tiesa, teoriškai jį dar šiek tiek galima būtų pagerinti – ekrano apačioje matomas labai siauras „pagurklis“. „Berėmio“ įrenginio efektą papildo „Vivo“ vibruojančio ekrano technologija, pakeičianti tradicinį garsiakalbį.

Pristatytas ateities telefonas su beveik visiškai išnaikintais rėmeliais

Pagrindinės telefono charakteristikos nepadarytų gėdos jokiam 2018 metų flagmanui: „Qualcomm Snapdragon 845“ platforma, 8 GB darbinės atminties, 4000 mAh akumuliatorius, 256 GB nuolatinės atminties, 6,59 colių įstrižainės 1080p+ raiškos OLED technologijos ekranas (nors yra ir pigesnis modelis su „Snapdragon 710“, 6 GB darbinės ir 128 GB nuolatinės atminties). Pagrindinės kameros pagrindinio jutiklio raiška yra 12 MP su f/1.8 diafragmos objektyvu, su ja suporuotas 5 MP jutiklis ir f/2.4 diafragmos objektyvas. Iššokanti asmenukių kamera yra 8 MP raiškos, su f/2.0 diafragmos objektyvu. Naujausių šiuolaikinių tendencijų kritikams gali patikti tai, kad telefone yra ir 3,5 mm lizdas ausinėms.

Kaip telefono trūkumą galima paminėti tai, kad jis pagal šiuolaikiškiausius standartus yra sunkokas ir storokas – sveria 199 gramus, yra 7,98 mm storio. Kiek didesnis trūkumas yra tai, kad telefonu bent kol kas ketinama prekiauti tik Kinijos rinkoje, jo kaina šioje šalyje bus 662 eurai. Ir nors „Vivo Nex“ dar negalima tituluoti absoliučiai berėmiu išmaniuoju telefonu, šiandien nieko artimesnio šiai svajonei dar nerasite. Kita vertus, net jei konkrečiai šio modelio įrenginiais europiečiai tikriausiai negalės naudotis, tai yra puiki iliustracija to, kokių telefonų galime tikėtis ateityje.

‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!