Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/naujienos/rysiai/63746/remontuojantiems-telefona-ypatingo-saugumo-asmeniniu-duomenu-perkelimas/spausdinti/

Remontuojantiems telefoną – ypatingo saugumo asmeninių duomenų perkėlimas

Publikuota: 2018-05-24 11:17
Tematika: Telekomunikacijos
Inf. šaltinis: Pranešimas spaudai

Didžiausia Baltijos šalyse telefonų priežiūros ir remonto paslaugų bendrovė MTTC savo klientams pradeda siūlyti itin aukšto saugumo asmeninių duomenų perkėlimo paslaugą. Atsižvelgiant į sugriežtėjusius asmens duomenų apsaugos reikalavimus Europos Sąjungoje, MTTC salonai bus aprūpinti specialiais duomenų perkėlimui skirtais įrenginiais, kurie duomenis iš remontui atiduotų telefonų saugiai perkels į USB laikmeną ir taip sumažins bet kokią duomenų praradimo bei nutekėjimo riziką.

Jau nuo šiandien MTTC salonai, įsikūrę prekybos centruose „Akropolis“ Vilniuje, Kaune, Klaipėdoje ir Šiauliuose, teikia saugaus duomenų perkėlimo (iš telefono į USB) paslaugą.

„Telefonų gamintojai reikalauja, kad atliekant įrenginio remontą būtų pašalinti visi jame esantys duomenys. Jų nepersikėlus prieš remontą, galimybės sugrąžinti ištrintą informaciją nėra. Duomenų perkėlimo paslaugą siūlėme ir anksčiau, tačiau ji užtrukdavo, nes perkėlimą atlikti galėjo tik kvalifikuoti specialistai. Rūpindamiesi savo klientų duomenų apsauga, visus salonus aprūpiname specialiais įrenginiais, kuriuos naudoti galės ir konsultantai. Duomenų perkėlimo stotelės užtikrina tiek aukščiausią perkeliamų duomenų apsaugą, tiek greitį – klientų duomenys MTTC salone bus perkelti greičiau, nei apsipirksite prekybos centre“, – sako MTTC privačių klientų vadovė Inga Asipavičienė.

Perkeliant duomenis su MTTC turimu įrenginiu nėra reikalingas tarpinis jų kopijavimas į kompiuterį, o telefone esančių asmeninių duomenų kopija lieka tik kliento USB laikmenoje. Specialios stotelės yra skirtos tik duomenų perkėlimui ir į pasirinktą USB laikmeną gali perkelti visus kliento telefone esančius duomenis, įskaitant kontaktus, nuotraukas, vaizdo įrašus bei kitą informaciją.

„Atlikus telefono remontą stotelė taip pat leidžia duomenis iš kliento USB per kelias minutes perkelti atgal į telefoną. Šiam procesui atlikti taip pat nereikia tarpininko, todėl garantuojamas visiškas duomenų saugumas ir unikalumas“, – teigia I. Asipavičienė.

Naudojant naujuosius įrenginius MTTC salonuose duomenis galima perkelti tik iš įsijungiančių telefonų. Momentinio saugaus duomenų perkėlimo paslauga kainuoja 10 Eur už kontaktų perkėlimą arba 17 Eur už visų telefone esančių duomenų perkėlimą. Duomenis galima perkelti į kliento USB įrenginį arba jį įsigyti MTTC salone.

Technologiniai sprendimai, kuriuos naudoja MTTC, visame pasaulyje žinomi teismo ekspertams, tyrėjams, verslo bendrovėms bei karinei pramonei.

Autorizuotas įrenginių priežiūros paslaugas teikianti MTTC visus su remontu susijusius darbus atlieka pagal griežtus gamintojų reikalavimus, turėdamas specialią remontui reikalingą įrangą ir ISO kokybės sertifikatus. MTTC dirbantys specialistai nuolat dalyvauja mobiliųjų įrenginių gamintojų organizuojamuose mokymuose, todėl jie žino visus pačių naujausių įrenginių priežiūros reikalavimus dar prieš jiems pasirodant prekyboje.

‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!