Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/naujienos/rysiai/63624/google-siekia-uztikrinti-reguliarius-saugumo-atnaujinimus-telefonuose-su-android/spausdinti/

„Google“ siekia užtikrinti reguliarius saugumo atnaujinimus telefonuose su „Android“

Publikuota: 2018-05-15 16:07
Tematika: Telekomunikacijos
Aut. teisės: ©Telefonai.eu
Inf. šaltinis: Telefonai.eu

Populiariausios mobiliosios operacinės sistemos „Android“ savininkė „Google“ panašu, kad nusiteikus priversti kitus gamintojus pateikti reguliarius sistemos saugumo atnaujinimus. Tam didelės įtakos turi tai, jog dauguma gamintojų yra linkę praleisti kai kuriuos saugumo atnaujinimus, o kai kurie gamintojai linkę išvis jų nepateikti labai ilgą laikotarpį.

Neseniai įvykusiame „Google“ renginyje kompanijos atstovai patvirtino tokią informaciją ir tikina, jog sieks, kad gamintojai nuolatos pateiktų saugumo atnaujinimus. „Android“ saugumo padalinio vadovas Davidas Kleidermacheris įsitikinęs šio sprendimo svarba.

„Google“ siekia užtikrinti reguliarius saugumo atnaujinimus telefonuose su „Android“

„Kai tu turi milijardus vartotojų – tu tampi didžiuliu taikiniu. Ir tai reiškia, jog tai nusipelnė stipriausios gynybos, kokia tik yra įmanoma“, – tikino D. Kleidermacheris.

Saugumo padalinio vadovas patvirtino ir tai, jog jau yra pasiektas susitarimas su kai kuriais gamintojais, tačiau konkrečių kompanijų taip ir neįvardino. Pasak jo, šis susitarimas leis užtikrinti, jog tūkstančiai vartotojų į savo išmaniuosius telefonus ir planšetes gaus saugumo atnaujinimus, kurie labai svarbūs siekiant palaikyti „Android“ sistemos atsparumą.

Tokios kompanijos kaip „Vivo“, „Oppo“, „Sony“, „OnePlus“, „Nokia“, „Essential“ ar „Xiaomi“ turi priėjimą prie naujausios „Android P Beta“ versijos, o tai taip pat gali reikšti, jog šie gamintojai jau turi ir susitarimą su pačia „Google“ dėl saugumo atnaujinimų. Kaip bebūtų, tokia informacija nėra oficialiai patvirtinta ir kol kas nei „Google“ nei kompanijų atstovai nepateikia platesnių komentarų.

‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!