Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/naujienos/rysiai/63044/vos-per-pusmeti-tele2-4g-tinkla-isplete-daugiau-nei-400-proc/spausdinti/

Vos per pusmetį „Tele2“ 4G++ tinklą išplėtė daugiau nei 400 proc.

Publikuota: 2018-03-26 19:29
Tematika: Telekomunikacijos
Inf. šaltinis: Pranešimas spaudai

Technologijų lyderė „Tele2“ ir toliau vykdo 4G++ bazinių stočių tinklo plėtrą – per pastarąjį pusmetį jų skaičius išaugo daugiau nei 4 kartus. Šiuo metu spartesnio ryšio tinklas yra pasiekiamas 40 proc. Lietuvos gyventojų.

„Norime, kad mūsų klientai naršyti internete galėtų greitai, kokybiškai ir savęs nevaržydami. Nuolatos investuojame ir plečiame tinklo aprėptį bei intensyviai ruošiamės 5G eros pradžiai“, – sakė Petras Masiulis, „Tele2“ generalinis direktorius.

4G++ yra dar spartesnė 4G+ ryšio versija. Skaičiuojama, kad 4G++ ryšys gali pasiekti net 375 megabitų per sekundę greitį. Tuo tarpu jo pirmtako 4G+ greitis yra iki 250, o 4G – iki 125 megabitų per sekundę.

Greitesnį ryšį 4G++ tinkluose užtikrina tai, kad operatorius 4G tinklą palaikantiems telefonams leidžia priimti duomenis ne iš vieno, o iš kelių šiame tinklo spektre veikiančių dažnio juostų. Įprastas 4G tinklas vienu metu priima duomenis tik iš vienos dažnio juostos. 4G++ stočių tinklas yra plečiamas ne tik didžiuosiuose šalies miestuose, bet ir mažesnių miestų, tokių kaip Plungė, Palanga, Gargždai ar Žiežmariai, apskrityse.

4G++ gali naudotis visi, turintys aukštesnės klasės išmaniuosius telefonus. Sparčiai plėtėsi ir bendras 4G+ bazinių stočių tinklas. Nuo praėjusiųjų metų spalio jų padaugėjo daugiau nei trečdaliu.

4G++ ir 4G+ bazinės stotys šiuo metu sudaro daugiau nei pusę visų operatoriaus šalyje turimų 4G tinklo stočių. Daugiau nei 90 proc. operatoriaus klientų duomenis persiunčia naudodamiesi 4G ryšiu. 2017 m. Lietuvos Respublikos Ryšių reguliavimo tarnybos (RRT) atliktas tyrimas patvirtino, kad bendrovės 4G tinklas Lietuvos teritorijoje siekia 99 proc. padengimą.

Į ryšio kokybės gerinimą per praėjusius metus „Tele2“ investavo daugiau nei 10 mln. eurų. Ypač daug dėmesio yra skiriama 4G+ tinklo plėtrai, kuris operatoriaus tinkle jau dengia 86 proc. Lietuvos gyventojų ir greitai pasieks 4G dengimo lygį. Lietuvoje šiuo metu veikia 1227 „Tele2“ 4G, 4G+ ir 4G++ bazinės stotys.

‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!