Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/naujienos/rysiai/62796/mobilusis-parasas-lietuvoje-taps-dar-saugesnis-telia-nemokamai-keis-sim-korteles/spausdinti/

Mobilusis parašas Lietuvoje taps dar saugesnis – „Telia“ nemokamai keis SIM korteles

Publikuota: 2018-03-02 13:13
Tematika: Telekomunikacijos
Inf. šaltinis: Pranešimas spaudai

Mobiliojo parašo naudotojams Lietuvoje ir visoje Europos Sąjungoje (ES) atnaujinami saugumą užtikrinantys elektroniniai sertifikatai. „Telia“ tam jau ruošiasi iš anksto ir informuoja m. parašą turinčius klientus, kad nuo gegužės jiems pradės nemokamai keisti saugesnes SIM korteles.

„Dabartiniai mobiliojo parašo sertifikatai nustos galioti liepos 1 dieną. Siekdami, kad procesas vyktų sklandžiai, klientus iš anksto informuojame apie artėjančius pokyčius. Šiuo metu kviečiame žmonės mūsų svetainėje patikslinti savo adresą. Taupydami klientų laiką, saugesnį m. parašo sertifikatą turinčias SIM korteles nuo gegužės visoje Lietuvoje pristatysime nemokamai. Todėl mūsų klientai gali būti ramūs dėl nenutrūkstamo m. parašo paslaugos veikimo“, – sako „Telia“ technologijų vadovas Andrius Šemeškevičius.

Su dabartiniais m. parašo sertifikatais veikiančios SIM kortelės bus pradėtos keisti nuo gegužės, šiuo metu naujųjų SIM kortelių dar nėra, jos yra gaminamos.

„Telia“ klientus informuos asmeniškai atsiųstomis SMS žinutėmis ir e. paštu. Vienintelis dalykas, kurį reikės žmonėms padaryti, tai iki balandžio 1 d. „Telia“ interneto puslapyje nurodyti savo adresą. Juo jiems bus nemokamai atsiųsta nauja SIM kortelė ir paprasta instrukcija, kaip aktyvuoti m. parašo paslaugą. Siunčiama SIM kortelė bus neaktyvi ir joje nebus jokios asmeninės informacijos.

Atnaujinus m. parašo elektroninius sertifikatus, paslaugos mokestis ir kliento įsipareigojimai liks tokie patys.

Nuo liepos 1 dienos mobiliuoju parašu galės naudotis tik klientai, atsinaujinę m. parašo elektroninius sertifikatus. To nepadariusių vartotojų m. parašo paslaugos sutartys, vadovaujantis ES reglamentu ir RRT sprendimu, bus nutrauktos. Norėdami šia paslauga naudotis toliau jie turės sudaryti naują mobiliojo parašo sutartį.

Mobiliojo parašo sertifikatai atnaujinami vadovaujantis ES reglamentu nr. 910/2014, aprašančiu „Elektroninės atpažinties ir elektroninių operacijų patikimumo užtikrinimą paslaugų vidaus rinkoje“, ir Ryšių reguliavimo tarnybos sprendimu.

‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!