Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/naujienos/rysiai/62410/pries-puse-menesio-pademonstruota-pirstu-atspaudu-skaitytuvo-technologija-jau-paseno/spausdinti/

Prieš pusę mėnesio pademonstruota pirštų atspaudų skaitytuvo technologija jau paseno?

Publikuota: 2018-01-29 20:17
Tematika: Telekomunikacijos
Aut. teisės: ©15min, UAB
Inf. šaltinis: 15min.lt

Las Vegase (JAV), parodoje CES sausio pradžioje buvo pristatytas pirmą kartą po veikiančio telefono ekranu įmontuotas pirštų atspaudų skaitytuvas. Tikriausiai šią technologiją pasikinkys ne vienas šiemetinis flagmanas.

Bet panašu, kad ši „Synaptics“ inovacija bus labai trumpalaikė – jau baigta vystyti dar pažangesnė technologija, leidžianti atspaudų skaitytuvą įmontuoti į patį ekraną. Tai įmanoma dėl to, kad Kinijos įmonės JDI sukurtas pirštų atspaudų skaitytuvas yra visiškai skaidrus, todėl gali būti integruotas į stiklo substratą. Technologija pasiekė tokį lygį, kad sugeba gerai nuskaityti pirštų atspaudus.

Pats jutiklis viešai pristatytas visai neseniai, jo dydis 8 x 8 mm (160 x 160 px, 508 dpi), tačiau produktų su juo tikėtis artimiausiu metu neverta. JDI gamins didesnį ir mažesnį jutiklius, ateityje planuojami ir lankstūs skaitytuvai. Manoma, kad pirmieji produktai su tokiais skaitytuvais pasirodys iki kitų metų kovo.

‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!