Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/naujienos/rysiai/62241/kelioniu-planavimas-2017-ais-mobilieji-telefonai-priekyje-sv-onos-baznycia-lankomiausia-vieta-lietuvoje/spausdinti/

Kelionių planavimas 2017-ais: mobilieji telefonai priekyje, Šv. Onos bažnyčia – lankomiausia vieta Lietuvoje

Publikuota: 2018-01-15 14:37
Tematika: Telekomunikacijos
Inf. šaltinis: Pranešimas spaudai

Pasauliniu mastu žinoma kelionių planavimo platforma „Sygic Travel“ atskleidė, kad 2017-ais 85 proc. žmonių planavo savo keliones išmaniaisiais telefonais arba planšetėmis, kai prieš ketverius metus daugiau jų tą darydavo naudodamiesi kompiuteriais. Taip pat pagal statistiką, užsisakydami nakvynę ar įvairius turus, „Android“ naudotojai yra labiau konservatyvūs už tuos, kurie naudojasi „iOS“. Bendrai praėjusiais metais lankomiausia vieta pasaulyje buvo Londonas kartu su savo žymiuoju Big Benu, Lietuvoje – Šv. Onos bažnyčia Vilniuje.

„Šiandien kelionės dažniau planuojamos per mobilųjį telefoną nei per kompiuterį. Mūsų duomenimis, 2017-ais metais keliautojai iš viso pasaulio daugiau nei tris ketvirtadalius savo kelionių suplanavo per „iOS“ ir „Android“ programėles, dar pridedant ir 8 proc. žmonių, kurie keliones planavo per „iPad“ planšetes. Ir tik 15 proc. keliautojų naudojosi naršyklės planuokliu per kompiuterį. Situacija pasikeitė per keletą metų, seniau pirmaudavo kompiuteriai. Kartu su vis labiau populiarėjančiu kelionių planavimu išmaniaisiais telefonais, žmonės taip pat labiau linkę leisti pinigus, naudodamiesi šiais įrenginiais. Be to „iOS“ naudotojai su kelionėmis susijusias paslaugas per mobiliuosius telefonus perka dažniau už „Android“ naudotojus“, – sako Barbora Nevosadova, „Sygic Travel“ rinkodaros direktorė.

Nors žmonės savo keliones internetu planuoja visame pasaulyje, jų kelionės dažniausiai veda į Europą. Pagal „Sygic Travel“, 10 populiariausių miestų 2017-ais žemėjančia tvarka buvo Londonas, Roma, Paryžius, Praha, Niujorkas, Barselona, Amsterdamas, Berlynas, Budapeštas ir Venecija. Lankomiausi lankytini objektai taip pat buvo Londone ir Romoje. Keliautojai daugiausiai į savo keliones įtraukė šiuo metu renovuojamą Big Beną, Koliziejų, Bekingemo rūmus, Trevi fontaną, Eifelio bokštą, Panteoną, Tauerio tiltą, Trafalgaro aikštę, Romos Forumą ir Paryžiaus Dievo Motinos katedrą. Tuo tarpu Lietuvoje besilankantys žmonės dažniausiai planavo pamatyti Vilniaus Šv. Onos bažnyčią.

‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!