Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/naujienos/rysiai/62047/mokslininkai-nustate-nepavojinga-ismaniojo-telefono-vieta-naktimis/spausdinti/

Mokslininkai nustatė nepavojingą išmaniojo telefono vietą naktimis

Publikuota: 2017-12-22 13:12
Tematika: Telekomunikacijos
Autorius: Gražina Vasiliauskienė
Aut. teisės: ©Alfa.lt
Inf. šaltinis: Alfa.lt

JAV mokslininkai nustatė tiesioginį ryšį tarp išmaniųjų telefonų naudojimo ir onkologinių susirgimų. Remdamiesi tyrimų rezultatais, Kalifornijos sveikatos apsaugos departamento specialistai paragino žmones naktimis laikyti telefoną ne arčiau kaip 80 cm nuo galvos.

Kaip praneša „Daily Mail“, dėl padaugėjusių įrodymų, siejančių pavojingų ligų (vėžio, nevaisingumo, psichinių sutrikimų) išsivystymą su išmaniųjų telefonų naudojimu, mokslininkai iš Kalifornijos sveikatos apsaugos departamento išleido specialią atmintinę, kaip elgtis su telefonu, kad sumažintume jo keliančią grėsmę sveikatai. Vienas svarbiausių raginimų – bent naktimis laikyti jį atokiau nuo savęs.

Anot mokslininkų, daug žmonių jau yra įpratę prieš eidami gultis įjungti ne žadintuvą, o savo išmaniojo telefono žadintuvo funkciją. Jie pasideda jį savo lovos galvūgalyje, kad geriau girdėtų skambutį. Būtent toks elgesys kelia didžiausią pavojų sveikatai ir tampa onkologinių susirgimų bei nevaisingumo priežastimi.

Mokslininkai ragina stengtis laikyti išmaniuosius telefonus ištiestos rankos atstumu nuo savęs, ypač naktį, nes tuo metu miegančio žmogaus smegenys būna jautriausios neigiamiems aplinkos poveikiams ir labiausiai pažeidžiamos.

‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!