Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/naujienos/rysiai/61939/jau-kitais-metais-bus-telefonu-su-pirstu-atspaudu-skaitytuvu-tiesiai-ekrane/spausdinti/

Jau kitais metais bus telefonų su pirštų atspaudų skaitytuvu tiesiai ekrane

Publikuota: 2017-12-14 12:12
Tematika: Telekomunikacijos
Aut. teisės: ©15min, UAB
Inf. šaltinis: 15min.lt

Bendrovė „Synaptics“, vystanti valdymo lietimu technologijas, šią savaitę paskelbė, kad pradėjo masiškai gaminti pirmuosius optinius pirštų atspaudų jutiklius, montuojamus tiesiai į ekranus, rašo „The Verge“.

Jutikliai, pavadinti „Clear ID“, turėtų veikti lygiai taip pat, kaip ir dabar jau ganėtinai įprasti pirštų atspaudų jutikliai, dabar randami po išmaniųjų telefonų ekranais, Tik jie bus šiek tiek labiau „stebuklingi“ – piršto atspaudus nuskaitys liečiant tam tikrą vietą ekrane, kuri rodo įprastinį vaizdą.

Lygiai prieš metus „Synaptics“ anonsavo FS9100 optinių pirštų atspaudų jutiklių šeimą. Tuo metu tai buvo grynai technologinis proveržis – labiau pareiškimas apie ketinimus, nei apie kuriamus realiame pasaulyje pritaikomus produktus. O ir vėlesni įvykiai parodė, kad kelias į naujos technologijos pritaikymą yra ganėtinai duobėtas – esama gandų, kad „Samsung“, kurie buvo pasiryžę naujuosius jutiklius montuoti į naujausią „Galaxy S“ serijos flagmaną, tokių planų atsisakė paskutinę minutę.

Jau kitais metais bus telefonų su pirštų atspaudų skaitytuvu tiesiai ekrane

„Samsung“ norėjo pagaminti telefoną su berėme priekine sienele, neskiriant vietos biometrinio atpažinimo funkcijai ten, kur galėtų būti daugiau ekrano, tačiau optinio pirštų atspaudų skaitytuvo integravimas nevyko pagal korėjiečių sudarytą planą, tad „Samsung“ 2017 m. flagmanų pirštų atspaudų skaitytuvus įtaisė į labai jau nepatogią poziciją ant telefonų nugarėlės.

Tuo tarpu naujausią masinei gamybai paruoštą „Synaptics“ gaminį „FS9500 Clear ID“, anot kūrėjų, naudos net „penki didžiausi įrangos gamintojai“ – reikėtų suprasti, kad kalba eina apie „Apple“, „Samsung“, „Huawei“, „Oppo“/„Vivo“ arba „Xiaomi“. Be to, „Synaptics“ pranešimo spaudai formuluotė leidžia suprasti, kad tikrai vyksta bendradarbiavimas su „Samsung“ siekiant išspręsti praėjusių metų techninius klausimus. Kita vertus, būta pranešimų, kad „Samsung“ nuo šios vasaros ketina atsisakyti „Synaptics“ produkcijos naudojimo, tad kol kas nieko užtikrintai teigti negalima.

„Xiaomi“ yra akivaizdžiai patrauklus ir tinkamas „Synaptics“ gamybos partneris – ši Kinijos įmonė garsėja savo pasiryžimu naujas technologijas į savo įrenginius diegti joms dar vos pasirodžius, be to, jie pirmieji sukūrė berėmius išmaniuosius „Mi Mix“ linijos telefonus.

Netgi nevertinant to, su kokiomis įmonėmis šiuo metu bendradarbiauja „Synaptics“, beveik neabejotina, kad 2018 metais partnerių sąrašas smarkiai ilgės. Mat atpažinimo galimybė palietus patį ekraną turėtų sužavėti vartotojus, vadinasi, ir gamintojus. Be to, aprašyti naują funkciją vartotojo sąsajos kūrėjams bus labai nesunku ir patogu. Taip, buvo tikimasi, kad tai taps viena karščiausių 2017 m. technologijų, tačiau įveikusi brendimo sunkumus ji, gerokai tobulesnė, vartotojus turėtų pasiekti 2018 metais.

‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!