Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/naujienos/rysiai/61799/nauja-google-programele-leidzia-suskaiciuoti-kas-srebia-mobiliuosius-duomenis/spausdinti/

Nauja „Google“ programėlė leidžia suskaičiuoti, kas srebia mobiliuosius duomenis

Publikuota: 2017-12-01 20:11
Tematika: Telekomunikacijos
Aut. teisės: ©15min, UAB
Inf. šaltinis: 15min.lt

Bendrovė „Google“ vartotojams pasiūlė dar vieną paprastą ir stilingą „Android“ programėlę, kuri turėtų padėti žmonėms suvaldyti vieną iš esminių telefono teikiamų funkcijų – mobiliųjų duomenų perdavimą, rašo „The Verge“.

Programėlė „Datally“ turėtų padėti vartotojams suprasti, kur sunaudojamas jų mėnesinis duomenų planas ir tokiu būdu aiškiau suprasti, kokius įpročius reikėtų apriboti. „Datally“ parodo, kurios programėlės suvartoja daugiausiai duomenų, kokiu metu vyksta aktyviausias duomenų suvartojimas. Taip pat programėlė rekomenduos, kaip būtų galima apriboti duomenų suvartojimą atsižvelgiant į jūsų įpročius, pasiūlys artimiausius „Wi-Fi“ prisijungimo taškus.

Nauja „Google“ programėlė leidžia suskaičiuoti, kas srebia mobiliuosius duomenis

Svarbu tai, kad programėlės ekrano viršuje yra didžiulis mygtukas, leidžiantis sustabdyti bet kokį nematomą mobiliųjų duomenų siuntinėjimą, kad vienintelė programa, turinti leidimą keistis duomenimis būtų ta, kuri tuo metu yra matoma ekrane. Taip pat ekrane iššoks „burbuliukai“, panašūs į pranešimus apie vykstančius „Messenger“ pokalbius – juose bus parodoma, kiek duomenų tuo metu „srebia“ naudojama programėlė. O jeigu nenorite drausti nematomo duomenų vartojimo visoms programėlėms be išimties, „Datally“ suteikia galimybę atsirinkti programėles, kurioms foninis ryšys su internetu yra leistinas.

Patyrusiems „Android“ vartotojams „Datally“ galbūt nepasirodys labai įspūdingas kūrinys – kaip bebūtų, visos šios programėlės funkcijos ir taip yra įdiegtos tiesiogiai „Android“ sistemoje. Tačiau visa informacija yra suslapstyta skirtingose nustatymų vietose ir nėra pateikiama taip patogiai bei koncentruotai, kaip šioje programėlėje. Be to, kai ekrane pūpso šios programėlės piktograma, žmonėms tiesiog paprasčiau ją prisiminti ir naudoti.

‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!