Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/naujienos/rysiai/61495/milijonas-vartotoju-is-google-atsisiunte-suklastota-whatsapp-programele/spausdinti/

Milijonas vartotojų iš „Google“ atsisiuntė suklastotą „WhatsApp“ programėlę

Publikuota: 2017-11-06 19:23
Tematika: Telekomunikacijos
Aut. teisės: ©15min, UAB
Inf. šaltinis: 15min.lt

Iš oficialios „Google“ programėlių parduotuvės „Play Store“ suklastota „WhatsApp“ susirašinėjimų programėlės versija buvo atsisiųsta ir įdiegta daugiau nei milijoną kartų, kol išaiškėjo, kad ji netikra ir buvo pašalinta, rašo BBC.

Programėlė „Update WhatsApp Messenger“ iš pirmo žvilgsnio atrodė taip, tarsi būtų sukurta įmonės, kuri sukūrė ir tikrąją programėlę – „WhatsApp Inc“. Kai kurių vartotojų teigimu, netikroji programėlė ekrane rodė reklamas, be to, ji turėjo galimybę į įrenginį įdiegti ir kitą programinę įrangą.

Šios programėlės kūrėjai sugebėjo rasti būdą padaryti taip, kad atrodytų, jog ji yra sukurta įmonės „WhatsApp Inc“: tam tereikėjo naudojantis tiksliai tuo pačiu vardu tarpą pakeisti specialiuoju simboliu, kuris atrodo lygiai taip pat, kaip tarpas. Toks plika akimi neįžiūrimas skirtumas galėjo apmulkinti daugybę vartotojų.

Oficialią programėlę įprastiniu būdu – gavus pačios programėlės paraginimą – atsinaujinantys vartotojai nuo šios piktybinės programos pinklių yra saugūs. Tai jau toli gražu nebe pirmas kartas, kai į „Play Store“ prasiskverbia programėlės, pasižyminčios vienokiomis ar kitokiomis piktybinėmis funkcijomis – vien pastaraisiais metais jas galima skaičiuoti tūkstančiais, tačiau toli gražu ne visoms pavyksta apgauti milijonus vartotojų.

‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!