Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/naujienos/rysiai/61494/isardytas-apple-iphone-x-kokiu-gudrybiu-yra-jo-viduriuose/spausdinti/

Išardytas „Apple iPhone X“: kokių gudrybių yra jo viduriuose?

Publikuota: 2017-11-06 18:27
Tematika: Telekomunikacijos
Aut. teisės: ©15min, UAB
Inf. šaltinis: 15min.lt

Kai tik pasirodo naujas „iPhone“ (ar koks kitas garsesnio gamintojo) įrenginys, internetą užplūsta įvairių praktiškų ir nepraktiškų būdų tą telefoną suniokoti vaizdo įrašai – kai kurie telefonus tiesiog bukai naikina tikėdamiesi dėmesio už nieką, o štai „iFixit“ meistrai tai daro praktiniais sumetimais – jie išpreparuoja įrenginius į smulkiausius komponentus ir pateikia daug naudingos informacijos. Ne išimtis – ir „iPhone X“. Populiari įvairiausių įrenginių taisymo svetainė turbūt laukiamiausią šių metų telefoną išardė praėjus iškart po to, kai prasidėjo jo oficiali prekyba, rašo „The Verge“.

O ardymo metu išaiškėjo nemažai įdomių dalykų. Visų pirma, telefono vidaus sandaros pokyčiai yra tokie pat radikalūs, kaip ir jo išorės išvaizdos permainos. Vienas labiausiai į akis krintančių pasikeitimų – „iPhone X“ akumuliatorių išdėstymas, didele dalimi lemiantis ir visą likusią įrenginio konstrukciją. Naujasis „Apple“ išmanusis yra pirmas tokio dydžio jų gaminamas įrenginys, kuriame yra ne vienas, o net du akumuliatoriai, išdėstyti taip, kad primena raidę L.

Kaip pažymi „iFixit“ inžinieriai, panašu, kad tokio dubliavimo „Apple“ ėmėsi siekiant įgyti daugiau lankstumo išskirstant įrenginio vidaus erdvę kitiems komponentams, o ne tam, kad telefono akumuliatoriaus talpa būtų didesnė – bendra šio įrenginio akumuliatoriaus talpa yra 2716 mAh – tik nežymiai didesnė nei „iPhone 8 Plus“ akumuliatoriaus, kuriame telpa 2691 mAh. O praktiniai naujojo telefono bandymai parodė, kad „iPhone X“ nuo mėnesiu anksčiau išleisto pirmtako veikimo trukme smarkiai atsilieka – tokia yra didesnio ekrano kaina. Kita vertus, net ir trumpesnis šio telefono veikimo laikas tarp įkrovimų „Apple“ gėdos nedaro.

Taip pat pažymėtina, kad „Apple“ sugebėjo sumažinti „iPhone X“ „logikos plokštę“, nors sugebėjo į ją prikimšti daugiau įvairių jungčių bei komponentų nei į ankstesnius „iPhone“. Telefono ardymo rezultatai rodo, kad „Apple“ iš esmės šią plokštę perlenkė ir sulitavo abi puses į vieną. Tokiu būdu „Apple“ ir vėl sutaupė itin brangios įrenginio vidaus erdvės. „iFixit“ inžinieriai šiame įrenginyje „Apple“ pritaikytą miniatiūrizacijos lygį pavadino „beprecedentiniu“, tačiau pažymėjo, kad dėl tokio taupumo pagrindinė telefono plokštė tapo beveik netaisytina.

Apskritai „iPhone X“ „pataisomumas“ šių inžinierių buvo vertinamas 6 balais iš 10 – buvo giriama tai, kad labai nesunku pakeisti jo ekraną ir akumuliatorių, tačiau kritikuojama tai, kad sudaužius telefono nugarėlės stiklą keisti teks ne šiaip stiklą, o visą telefono korpusą, o tai reiškia visą telefono išardymą ir komponentų perdėjimą į naują įrenginį bei, savaime suprantama, nemažą tokio remonto kainą. Kita vertus, „Apple“ niekada negarsėjo tuo, kad jų įrenginius taisyti labai paprasta, tad toks vidutinis įvertinimas šiai įmonei yra tikrai ne prastas rezultatas.

Tarp kitų „iPhone X“ techninių naujovių galima paminėti sutvirtintą „Lightning“ lizdą, sutvirtintą dvigubos galinės telefono kameros montavimą, erzinančių unikalių „Apple“ varžtelių naudojimą montuojant ir, be abejo, naują „FaceID“ veido atpažinimo sistemą.

‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!