Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/naujienos/rysiai/6107/tele2-3g-rysi-teiks-nuo-gruodzio-10-d/spausdinti/

„Tele2“ 3G ryšį teiks nuo gruodžio 10 d.

Publikuota: 2006-11-30 09:32
Tematika: Telekomunikacijos
Inf. šaltinis: Virtualios visuomenės naujienų portalas

Telekomunikacijų bendrovė „Tele2“ nuo gruodžio 10 d. pradeda teikti trečiosios kartos mobiliojo ryšio (3G) paslaugas. Įvykdžiusi minimalius šios paslaugos licencijos reikalavimus – pradėti teikti trečiosios kartos ryšį Vilniuje iki 2007 m. kovo 6 d. – „Tele2“ artimiausiu metu neplanuoja tolesnės šios paslaugos plėtros.

Bendrovės sprendimą atidėti 3G tinklo plėtrą lėmė objektyvi situacija rinkoje – menka 3G ryšio paklausa, šio ryšio standartus atitinkančių mobiliųjų telefonų trūkumas ir bendrovės nenoras užkrauti vartotojams papildomas išlaidas, susijusias su 3G ryšio diegimu.

„Tuo tarpu investicijos į šio tinklo plėtrą būtų itin didelės ir atsipirktų labai negreitai. Nusprendėme šias lėšas verčiau panaudoti kitiems tikslams – pavyzdžiui, pasiūlyti klientams pigesnes paslaugas“, – teigė P. Masiulis.

„Tele2“ skaičiavimais, siekiant, kad 3G ryšys veiktų visuose Lietuvos rajonuose, investicijos į jo infrastruktūrą turėtų siekti mažiausiai 100 mln. litų. Tai reiškia, kad už galimybe naudotis 3 G ryšiu kiekvienas iš 1,8 mln. „Tele2“ vartotojų turėtų sumokėti beveik 60 litų.

„Vartotojai puikiai supranta, kad investuojamas lėšas įmonės įtraukia į savo paslaugų savikainą. Nenorime, kad mūsų klientai mokėtų už paslaugą, kuria naudojasi tik labai nedidelė jų dalis – tai pagrindinė priežastis, dėl kurios atidedame plėtrą“, – pareiškė P. Masiulis.

Laikydamasi mažų kaštų politikos „Tele2“ 3G tinklą plės tuomet, kai rinkoje atsiras pakankamai vartotojų, galinčių naudotis trečiosios kartos ryšiu. Tačiau jų skaičiaus augimą, P.Masiulio teigimu, stabdo tiek telefonų, tinkamų naudotis šia paslauga, trūkumas, tiek menkas trečiosios kartos paslaugų poreikis rinkoje.

„Planavome, kad rinkoje pasirodys pakankamai pigūs, apie 300 Lt kainuojantys mobilieji telefonai, palaikantys 3G technologijas. Deja, mūsų lūkesčiai nepasiteisino: telefonų pasiūla menka, o ir tie patys aparatai per brangūs, kad jais naudotųsi didžioji vartotojų dalis“, – nurodė „Tele2“ vadovas.

‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!