Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/naujienos/rysiai/60962/samsung-leis-isjungti-labiausiai-erzinanti-mygtuka/spausdinti/

„Samsung“ leis išjungti labiausiai erzinantį mygtuką

Publikuota: 2017-09-20 07:11
Tematika: Telekomunikacijos
Aut. teisės: ©15min, UAB
Inf. šaltinis: 15min.lt

Nors naujausi „Samsung“ flagmanų klasės įrenginiai dizaino ir techninių charakteristikų požiūriu yra labai įspūdingi ir vertinami tikrai neprastai, beveik visiems „Galaxy S8“, „Galaxy S8+“ ir „Galaxy Note 8“ naudotojams smarkiai kliūva vienas „Samsung“ sprendimas – visuose įrenginiuose įmontuoti specialiai skaitmeniniam asistentui „Bixby“ skirtą fizinį mygtuką. Bet panašu, kad dabar „Samsung“ pradeda suprasti: vartotojams reikia duoti tai, ko jie nori, rašo „Ars Technica“.

Tiesa, į vartotojų kritiką „Samsung“ atsižvelgė tik iš dalies. Apie „Samsung“ rašančio tinklaraščio „SamMobile“ autoriai pastebėjo, kad technologijų gigantas pradėjo bent jau į kai kuriuos „Galaxy“ įrenginius platinti programinės įrangos atnaujinimą, kuris vartotojams leidžia išjungti vadinamąjį „Bixby“ mygtuką – po mygtuko deaktyvavimo, net jį paspaudus, telefono nenušvies „Bixby Home“ ekranas, kurį „Samsung“ naudoja kaip „Android“ operacinei sistemai įprasto „Google Now“ pakaitalą.

Bet „Samsung“ atsitraukimas nėra absoliutus – ilgiau palaikius tą patį mygtuką vis vien bus aktyvuota „Bixby“ paieškos balsu funkcija, be to, „Bixby Home“ ekraną vis dar galėsite rasti šiuose telefonuose pagrindinį „Namų“ ekraną perstūmus dešinėn. Reikia pastebėti, kad jokio oficialaus būdo nelabai kam reikalingam „Bixby“ mygtukui priskirti reikalingesnę funkciją vis dar nėra.

„Samsung“ leis išjungti labiausiai erzinantį mygtuką
Luko Balandžio / „15min“ nuotr.

Kol kas sunku aiškiai pasakyti, kokius įrenginius pasieks šis atnaujinimas ir kada jis bus platinamas. Tačiau kai kurie žiniasklaidos leidiniai jau pranešė savo bandomuose įrenginiuose pastebėję naują programinės įrangos versiją, tad gali būti, kad atnaujinimas netrukus pasieks daugelį vartotojų.

Patys „Samsung“ šio sprendimo kol kas oficialiai nekomentavo. Kelis pastaruosius mėnesius „Bixby“ buvo ganėtinai aršiai kritikuojamas. „Samsung“ sukurtas pseudo-atsakas tokiems balsu valdomiems skaitmeniniams asistentams kaip „Siri“ ar „Google Assistant“ kelis pastaruosius mėnesius veikė kaip „pusžalis“ produktas – jam pakankamai sunkiai sekėsi atpažinti net anglų kalbą.

Išplatinus patobulintą „Bixby“ versiją, šioji vėl buvo kritikuojama už tikslumo trūkumą, nesugebėjimą integruotis su įvairiomis trečiųjų šalių programėlėmis. Netgi apskritai buvo keliamas klausimas, kam reikalingas tas „Bixby“, jeigu jis yra tik prasta ir menkavertė „Google Assistant“, kuris ir taip platinamas su operacine sistema „Android“, kopija.

Dėl „Bixby“ neįgalumo kai kurie „Galaxy“ telefonų naudotojai pradėjo savarankiškai ieškoti būdų juo atsikratyti, o dedikuotą mygtuką panaudoti kitoms funkcijoms atlikti. „Samsung“ stengėsi užkirsti kelią tokiems auksarankiams. Panašu, kad didelių pokyčių šioje srityje iki šiol neįvyko, tačiau pastarasis atnaujinimas suteiks bent kiek naudos tiems „Galaxy“ naudotojams, kurie už prabangų telefoną sumokėjo ganėtinai nemažą sumą, tačiau užuot gavę tai, ko tikisi, dažnai įjungia „Bixby“ per klaidą, mat šio asistento įjungimo mygtukas yra visai šalia garso reguliavimo mygtukų.

‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!