Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/naujienos/rysiai/60914/programele-pagalba-sau-tapo-prieinama-ir-ios-vartotojams/spausdinti/

Programėlė „Pagalba sau“ tapo prieinama ir „iOS“ vartotojams

Publikuota: 2017-09-15 17:16
Tematika: Telekomunikacijos
Inf. šaltinis: LRT.lt

Didžiulio populiarumo tarp „Android“ operacinės sistemos vartotojų sulaukusi mobilioji programėlė „Pagalba sau“ tapo prieinama ir „iOS“ vartotojams, rašoma pranešime spaudai. Tai pirmoji tokia lietuviška mobilioji programėlė, skirta emocinei sveikatai gerinti. Iki šiol pavasarį startavusi programėlė buvo suderinama tik su „Android“ – programėlė buvo parsisiųsta daugiau nei 5 tūkstančius kartų.

„Apie emocinę ir psichologinę sveikatą žmonės išdrįsta kalbėti vis drąsiau ir tai yra labai svarbu, informacija tampa labiau prieinama, jos yra daugiau. Didelis programėlės populiarumas dar kartą įrodo, kad žmonės nori ir jiems yra reikalingas toks produktas, jie ieško pagalbos ir ta pagalba jiems turi būti suteikta“, – sako sveikatos apsaugos ministras Aurelijus Veryga.

Ši programėlė leidžia žymėti ir stebėti savo emocinę būklę, pateikia naudingos informacijos ir pratimų, lavinančių emocijas. Taip pat joje galima rasti psichologinės pagalbos linijų kontaktus, o interaktyvus žemėlapis rodo, kur yra įsikūrę artimiausi psichologinę pagalbą teikiantys centrai.

Programėlės koncepciją sudaro 5 dalys: emocijų stebėjimo mechanizmas, savipagalbos pratimai, pagalbos linijos, interaktyvus pagalbos žemėlapis bei profesionalų parengta edukacinė medžiaga.

‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!