Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/naujienos/rysiai/60870/pradedama-prekyba-naujuoju-xiaomi-mi-a1-su-svariu-android/spausdinti/

Pradedama prekyba naujuoju „Xiaomi Mi A1“ su švariu „Android“

Publikuota: 2017-09-13 16:20
Tematika: Telekomunikacijos
Autorius: Lukas Snarskis
Aut. teisės: ©Technologijos.lt
Inf. šaltinis: Technologijos.lt

Kinijos kompanija „Xiaomi“ tampa vis populiaresnė ne tik vietinėje rinkoje, tačiau ir Europoje. Tie, kurie domisi šios kompanijos produkcija – tikriausiai žino, jog gamintojas savo išmaniesiems telefonams naudoja vartotojo sąsają „MIUI“. Tačiau, kaip jau rašėmė, „Xiaomi“ visai neseniai pristatė ir kiek neįprastą sau įrenginį – „Xiaomi Mi A1“, kuris veikia su visiškai švaria „Android“ operacinės sistemos versija.

Nors iš pradžių šis išmanusis telefonas buvo pristatytas tik Indijos rinkai, tačiau jau prasideda ir išankstiniai pardavimai tiems, kurie gyvena už Indijos ar visos Azijos ribų. Besižvalgydami po interneto platybes užmatėme, kad internetinė parduotuvė „LightInTheBox“ siūlo tapti pirmaisiais ir įsigyti naująjį „Xiaomi Mi A1“ dabar, o pirmieji pristatymai numatomi jau rugsėjo 30 dieną. Šiuo metu įrenginio kaina siekia vos 189,99 eurų. Gera žinia, tad ši parduotuvė visiškai nemokamai telefoną gali atsiųsti ir į Lietuvą. Žinoma, su laiku jis pasirodys ir kitose Kinijos parduotuvėse, bet skubantiems tai visai geras sprendimas.

Priminsime, jog 5,5 colių įstrižainės ekranu pasižymintis „Xiaomi Mi A1“ veiks su „Qualcomm Snapdragon 625“ procesoriumi, o jo sklandų veikimą užtikrins 4 GB operatyviosios bei 64 GB vidinės atminties. Taip pat šis įrenginys pasižymi USB Type-C jungtimi, 3080 mAh baterija, microSD kortelių lizdu, infraraudonųjų spindulių prievadu bei priekiniu, 5 MPx raiškos vaizdo jutikliu. Dėmesio verta ir pagrindinė šios telefono kamera.

Pagrindinė kamera gavo du 12 megapikselių raiškos jutiklius – vieną teleobjektyvą, o kitą – plačiakampį. Gamintojas atkreipė dėmesį į tai, kad pikselių dydis siekia 1,25 μm, o tai leidžia užfiksuoti daugiau šviesos. Kamera taip pat pasižymi tuo, jog turi dvigubą optinį priartinimą. Tačiau daugiausia dėmesio verta šio telefono programinė įranga, o kaip žinia, šis išmanusis veikia su švaria „Android“ operacinės sistemos versija.

Įprastai „Xiaomi“ naudoja savo sukurtą vartotojo sąsają, tačiau šis telefonas yra sukurtas su „Android One“ projekto ženkliuku, o tai reiškia, jog šis telefonas veikia su visiškai švaria ir naujausia „Android“ operacine sistema. Tai reiškia, jog naujasis „Xiaomi Mi A1“ gaus naujausius atnaujinimus bei veiks su pačia naujausia „Android“ versija ne trumpiau nei du metus. Taip pat yra žinoma, jog šių metų pabaigoje šis įrenginys sulauks ir „Android Oreo“, o vėliau ir „Android P“ atnaujinimų.

‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!