Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/naujienos/rysiai/60679/isigaliojus-mazesnems-kainoms-europoje-tele2-klientai-narse-rekordiskai-daug/spausdinti/

Įsigaliojus mažesnėms kainoms Europoje „Tele2“ klientai naršė rekordiškai daug

Publikuota: 2017-08-30 15:15
Tematika: Telekomunikacijos
Inf. šaltinis: Pranešimas spaudai

„Tele2“ statistika rodo, kad šią vasarą keliaudami tautiečiai naršė gerokai drąsiau. Tam įtakos turėjo Europos Parlamento sprendimas sumažinti tarptinklinio ryšio kainas ES šalyse.

Keliautojų išnaudotų duomenų kiekis Europos Sąjungos (ES) šalyse, lyginant su geguže, kai nebuvo taikomas ES reguliavimas, vidutiniškai augo apie 9 kartus. Daugiausiai keliautojai naršė Kroatijoje – duomenų naudojimas augo net 43 kartus.

Populiariausi „Tele2“ planai atpigo, kuomet birželio viduryje buvo nuspręsta atsisakyti Ryšių reguliavimo tarnybos (RRT) skirtų priemokų tarptinklinio ryšio vartotojams, keliaujantiems Europos Sąjungoje.

„Esame laimingi, kad mūsų klientai keliaudami ES gali laisvai jaustis ir drąsiai naršyti. Mūsų sprendimas pasiteisino ir tai įrodo augantis išnaršytų gigabaitų kiekis“, – sakė Petras Masiulis, „Tele2“ generalinis direktorius.

Duomenų naudojimo augimas pastebėtas vasarojančių tautiečių pamėgtame Viduržemio jūros regione. Italijoje naršyta 6 kartus, Graikijoje ir Ispanijoje – 4 kartus, o Prancūzijoje – 3 kartus daugiau.

Ypatingai išnaršytų duomenų kiekis išaugo ir tose šalyse, kuriose gyvena, dirba ir mokosi daugybė lietuvių. Švedijoje ir Norvegijoje naršyta 8 kartus daugiau nei gegužę, o Jungtinėje Karalystėje – beveik 5 kartus.

Nuo birželio įsigaliojus reguliavimui įsidrąsino ir viešintieji kaimyninėse šalyse: Latvijoje išnaršyta beveik 7 kartus, Lenkijoje – 6 kartus, o Estijoje – 4 kartus daugiau duomenų.

Duomenys „Tele2“ klientams atpigo iki 20 kartų po to, kai birželio 15 d. visoje Europoje, pagal numatytą teisinę tvarką, įsigaliojo dar mažesnės tarptinklinio ryšio kainos. ES teisinis reguliavimas numato, kad keliaujantys ES / EEE šalyse už ryšio paslaugas turėtų mokėti tiek pat, kiek namie, bet ne daugiau, nei nustatytos kainų „lubos“.

Įsigaliojus naujoms kainoms operatorius vasaros laikotarpiu netaikė sąžiningo naudojimosi tarptinklinio ryšio paslaugomis taisyklių. Tai reiškia, kad visą vasarą „Tele2“ klientai keliaudami ES / EEE šalyse naujus planus galėjo naudoti savęs nevaržydami.

‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!