Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/naujienos/rysiai/60419/atsargiai-pigiuose-kiniskuose-telefonuose-rastas-pasleptas-virusas-triada/spausdinti/

Atsargiai: pigiuose kiniškuose telefonuose rastas paslėptas virusas „Triada“

Publikuota: 2017-08-07 19:16
Tematika: Telekomunikacijos
Aut. teisės: ©15min, UAB
Inf. šaltinis: 15min.lt

Perkantiems pigius kiniškus telefonus derėtų būti atsargesniems ir patikrinti gamintojo reputaciją. Kompanijos „Dr. Web“ specialistai biudžetiniuose telefonuose, pagamintuose Kinijoje, rado paslėptą trojaną „Triada“.

„Triados“ ypatumai – galimybė įdiegti kodą į visas užkrėstame įrenginyje esančias programėles ir keisti jų veikimo logiką. Virusas kruopščiai slepia savo buvimo sistemoje pėdsakus, todėl jį aptikti ir pašalinti nėra lengva. Kaip praneša „Security Week“, virusas aptiktas biudžetiniuose gamintojų „Leagoo“ ir „Nomu“ telefonuose.

„Triada įdiegta į pradinį bibliotekos kodą. Galima spėti, kad tai – įmonės, kūrusios programinę įrangą šiems telefonams, kaltė“, – sakė „Dr. Web“ specialistai.

Atsargiai: pigiuose kiniškuose telefonuose rastas paslėptas virusas „Triada“

Patikslinta, kad virusas paslėptas tik tuose telefonuose, kurių kaina neviršija 100 dolerių. Tarp jų – „Leagoo M5 Plus“, „Leagoo M8“, „Nomu S10“ ir „Nomu S20“. Gamintojai jau įspėti apie šių telefonų keliamą pavojų.

„Triados“ ypatumai – galimybė įdiegti kodą į visas užkrėstame įrenginyje esančias programėles ir keisti jų veikimo logiką. Virusas kruopščiai slepia savo buvimo sistemoje pėdsakus, todėl jį aptikti ir pašalinti nėra lengva. Grėsmė ypač aktuali „Android“ 4.4.4 versijos ir ankstesnių naudotojams. Prieigą prie visų programėlių virusas „Triada“ gauna taikydamas „Zygote“ procesą, kuris yra visų „Android“ programėlių šablonas. Į jį patekęs tampa šablono dalimi.

Beje, kovo mėnesį įmonės „Check Point“ specialistai skelbė, kad virusų rasta ir kai kuriuose brangesniuose išmaniuosiuose telefonuose, pagamintuose „Samsung“, LG, „Xiaomi“, „Asus“, „Oppo“ ir „Lenovo“. Įvairiuose modeliuose buvo rasti šeši skirtingi trojanai. Vienas iš jų – „Locky“ – gali vogti asmeninius duomenis ir įterpti savo reklamą.

‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!