Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/naujienos/rysiai/60381/telia-iki-98-proc-sumazino-narsymo-internete-kaina-ne-es-salyse/spausdinti/

„Telia“ iki 98 proc. sumažino naršymo internete kainą ne ES šalyse

Publikuota: 2017-08-03 13:10
Tematika: Telekomunikacijos
Inf. šaltinis: Pranešimas spaudai

Daugiau kaip 70-yje ne Europos Sąjungos (ES) šalių „Telia“ klientai nuo šiol už mobilųjį internetą mokės iki 98 procentų mažiau. Nuo pavasario stipriai atpigintas naršymas keliaujantiems Baltarusijoje ir Rusijoje pasiteisino – duomenų sunaudojimas šiose šalyse išaugo net kelis kartus.

„Eksperimentas pavyko – nuo gegužės iki liepos pabaigos lietuvių dažnai lankomose dvejuose artimiausiose ne ES priklausančiose kaimyninėse šalyse išaugęs duomenų vartojimas ir susitarimai su tarptautiniais operatoriais leido stipriai sumažinti duomenų kainą. Žmonės tai įvertino ir drąsiai pradėjo naudotis mobiliuoju internetu net ten, kur paprastai ieškodavo Wi-Fi“, – sako Norbertas Žioba, „Telia“ privačių klientų padalinio vadovas.

Lietuvių naršymo įpročiai dažniausiai lankomose pasaulio šalyse paskatino bendrovę iš esmės keisti kainodarą. Pavyzdžiui, nuo šiol Rusijoje 1 MB mobiliųjų duomenų „Telia“ klientams kainuoja daugiau kaip 200 kartų mažiau. Didžiausią naudą keliaujantys ne ES šalyse gaus paprasčiausiai SMS žinute užsisakę savo poreikius labiausiai atitinkantį specialų duomenų paketą. Dienai siūloma 150 MB, o savaitei – 300 arba 600 MB mobiliųjų duomenų. Įsigijus vieną iš siūlomų paslaugų planų, 1 MB duomenų kaina sieks nuo 0,03 iki 0,10 euro.

Šiemet „Telia“ klientai užsienio šalyse iš viso sunaudojo daugiau kaip 175 TB mobiliųjų duomenų, tai yra apie 15 proc. daugiau negu pernai. Už ES ribų mobiliuoju internetu gyventojai dažniausiai naudojosi Norvegijoje, Turkijoje, Rusijoje, Baltarusijoje ir Islandijoje.

Šiuo metu „Telia“ išankstinio ir reguliaraus mokėjimo mobiliojo ryšio paslaugomis iš viso naudojasi 1,3 mln. klientų.

‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!