Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/naujienos/rysiai/59638/beveik-37-mln-androidu-gali-buti-apkresti/spausdinti/

Beveik 37 mln. „Androidų“ gali būti apkrėsti

Publikuota: 2017-06-01 19:17
Tematika: Telekomunikacijos
Aut. teisės: ©Alfa.lt
Inf. šaltinis: Alfa.lt

Beveik 37 mln. „Androidų“ gali būti apkrėstiKibernetinio saugumo ekspertai skelbia išvadas, kurios patiks tikrai ne visiems. Kaip rašo „Independent“, manoma, kad daugiau nei 36,5 milijono įrenginių, veikiančių operacinės sistemos „Android“ pagrindu, gali būti apkrėsti pavojingu virusu.

Praminta „Judy“, ši kenkėjiška programa yra siejama netgi su 40 skirtingų išmaniųjų programėlių, kurias buvo galima atsisiųsti iš internetinės parduotuvės „Google Play“ net kelerius metus.

Ką tai reiškia? O tai reiškia, kad jei atsisiuntėte bent vieną iš minėtų programėlių, jūsų įrenginys gali būti užsikrėtęs virusu.

„CheckPoint“, kuri ir aptiko kenksmingą virusą, apibrėžia, jog tai gali būti didžiausia kenkėjiška kampanija platformoje „Play Store“.

Tyrėjai teigia, kad „Judy“ naudoja apkrėstus įrenginius tam, kad sugeneruotų milžiniškus reklamų paspaudimų skaičius ir taip kažkam generuotų pajamas.

41 kenksminga programėlė, susijusi su „Judy“, galėjo būti sukurta Korėjos kompanijos „Kiniwini“. Kai kurios iš šių programėlių turėjo išties aukštus įvertinimus „Google“ parduotuvėje, o tai reiškia, kad vartotojai jas palankiai vertino.

Laimei, „Google“ jau buvo informuota apie šią problemą ir visos programėlės buvo pašalintos.

‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!