Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/naujienos/rysiai/59156/sharp-aquos-r-siltas-ir-technologiskas-ismanusis/spausdinti/

„Sharp Aquos R“ – šiltas ir technologiškas išmanusis

Publikuota: 2017-04-21 14:11
Tematika: Telekomunikacijos
Aut. teisės: ©TopCom.lt
Inf. šaltinis: TopCom.lt

Japonijos kompanija „Sharp“, kurią neseniai įsigijo kinų „Foxconn“, paskelbė apie savo išmaniųjų telefonų naują flagmaną. Prietaisas, pavadintas „Aquos R“ pristatomas kaip šiltas ir technologiškas. Šiluma vadinamas ne procesoriaus kaitimas, o komforto jausmas, kuris jaučiamas išmaniojo telefono naudojimo metu. „Sharp Aquos R“ korpusas pagamintas iš stiklo ir aliuminio lydinio, naudojant kelių sluoksnių blizgią dangą. Suapvalinti paviršiai, pasak „Sharp“, suteikia patogų ir patikimą sukibimą.

Gamintojas tai pat akcentuoja „Aquos R“ ekraną. Įmonė panaudojo 5,3″ matricą su 2560×1440 taškų raiška, sukurtą remiantis „High Speed IGZO“ technologija. Priešdėlis „High Speed“ reiškia aukštą ekrano atnaujinimo dažnį (120 fps) ir 1,5 kartus sutrumpintą įvesties trukmę. Be to, ekranas palaiko kontrasto didinimo technologiją HDR10. Matricos spalvų gamos aprėptis maždaug atitinka DCI standartą, o jutiklinis sluoksnis veikia tinkamai netgi ant jo patekus vandens lašeliams.

„Sharp Aquos R“ – šiltas ir technologiškas išmanusis

Gamintojas taip pat padirbėjo su kameromis, ypač priekine. „Aquos R“ gavo 16,3 MP asmenukių fotoaparatą, o galinė kamera gali pasigirti 22,6 megapikselių skiriamąja geba. Abu fotoaparatai turi 90 laipsnių matymo kampą, o galinis gavo ir spartų automatinį fokusavimą bei optinį stabilizavimą.

Galiausiai, pakalbėkime apie techninę įrangą. „SHARP Aquos R“ tapo trečiuoju išmaniuoju telefonu pasaulyje, naudojančiu 10 nm platformą „Qualcomm Snapdragon 835“. Lustų rinkinys suporuotas su 4 GB operatyviosios atminties. Integruotas kaupiklis naudoja UFS technologiją ir turi 64 GB talpą. Kartu su išmaniuoju gamintojas siūlo įsigyti stovą, kuris, naudodamas „Aquos R“ priekinę kamerą, atpažįsta savininką ir pasuka telefoną ekranu į jį. Išmanųjį telefoną galima valdyti balsu, naudojant virtualųjį asistentą „Emopa“.

„SHARP Aquos R“ baterijos talpa yra 3160 mAh, o apsaugos nuo drėgmės lygis atitinka IP65 ir IP68 standartus. Išmanusis veikia valdomas „Android 7.1 Nugat“ operacinės sistemos. Prietaisas turi USB Type-C jungtį ir pirštų atspaudų skaitytuvą. Matmenys – 153х74х8,7 mm.

Naujienos kaina ir tarptautinio anonso perspektyvos kol kas nežinomos.

‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!