Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/naujienos/rysiai/59153/sparciausio-vieso-wi-fi-pasaulio-reitingo-virsuneje-karaliauja-lietuva/spausdinti/

Sparčiausio viešo „Wi-Fi“ pasaulio reitingo viršūnėje karaliauja Lietuva

Publikuota: 2017-04-20 13:50
Tematika: Telekomunikacijos
Inf. šaltinis: Pranešimas spaudai

„Business Insider“ pateikia informaciją, kad pirmoje vietoje pagal viešo belaidžio „Wi-Fi“ interneto spartą šiemet ir vėl karaliauja Lietuva, lenkianti tokias šalis kaip Singapūrą, Šveicariją, Daniją bei Jungtinę Karalystę. Tą tikriausiai esame pastebėję visi, kai išvykę piktinamės kitose šalyse lėtai veikiančiu internetu, nesvarbu, ar tai būtų viešbutis, kavinė ar tiesiog pagrindinė miesto aikštė.

„Lietuvoje galimybės iš bet kur prisijungti prie interneto, mėgautis didele jo sparta, neribotumu ir stabilumu yra pavydėtinai geros. Vien „Telia“ visoje šalies teritorijoje siūlo kelis tūkstančius viešo „Wi-Fi“ prieigos taškų, tarp kurių yra mokyklos, ligoninės, bibliotekos ir kitos įstaigos, jau nekalbant apie beveik šimtaprocentinę mobiliojo 4G interneto aprėptį“, – sako Andrius Šemeškevičius, „Telia“ technologijų vadovas. Šiuo metu naujai diegiama „Telia Wi-Fi“ įranga leidžia pasiekti iki 500 Mb/s interneto spartą.

„Telia“ duomenimis, viešo „Wi-Fi“ naudojimas ir toliau stabiliai auga dešimtimis procentų per metus. Žmonės prie viešo „Wi-Fi“ tinklo jungiasi norėdami internetu naudotis neribotai, pavyzdžiui, atsisiųsti didelės apimties failus, žiūrėti filmų transliacijas kelionių autobusu ar traukiniu metu bei atlikti kitus spartos ir stabilumo reikalaujančius darbus.

‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!