Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/naujienos/rysiai/59141/kai-kurie-samsung-galaxy-s8-naudotojai-nusivyle-paraudusiais-ekranais/spausdinti/

Kai kurie „Samsung Galaxy S8“ naudotojai nusivylę paraudusiais ekranais

Publikuota: 2017-04-20 16:17
Tematika: Telekomunikacijos
Aut. teisės: ©15min, UAB
Inf. šaltinis: 15min.lt

Iš anksto naujuosius „Samsung“ telefonus „Galaxy S8“ užsisakę klientai jau gali džiaugtis naujaisiais savo įrenginiais – kurjeriai juos pristatinėja nuo šio pirmadienio ankstyvo ryto. Daugelis naujųjų telefono savininkų gavę siuntinius džiūgavo taip, tarsi kitą dieną po Velykų būtų atėję ir Kalėdos. Tačiau kai kurie buvo nepatenkinti.

Pietų Korėjos interneto forumuose ir socialiniuose tinkluose gausu gimtosios „Samsung“ šalies vartotojų skundų – pasirodo, kai kurie „Galaxy S8“ įrenginių ekranai žiba aiškiai matomu rausvu atspalviu, rašo engadget.com.

Kol kas nežinoma, kokia dažna yra ši problema, tačiau P.Korėjos paieškų variklyje „Naver“ smarkiai išpopuliarėjo paieškos terminas „Galaxy S8 raudonas ekranas“. P.Korėjos bendrovė, komentuodama situaciją naujienų svetainei „ZDNet“ tvirtino, kad tai nėra didelė problema – ją galima nesunkiai pakoreguoti įrenginio nustatymuose.

„Visi „Samsung“ telefonai yra kruopščiai patikrinami, kad atitiktų mūsų aukštus kokybės reikalavimus. „Galaxy S8“ ir „Galaxy S8+“ ekranuose taikoma „Super AMOLED“ technologija, atvaizduojanti sodrias, išraiškingas spalvas ir suteikia vartotojams galimybę mėgautis aiškesne, ryškesne matymo patirtimi“, – rašoma oficialiame įmonės komentare.

Gamintojo teigimu, „Galaxy S8“ ekranas yra adaptyvus. Tai reiškia, kad jis pats optimizuoja spalvų spektrą, sodrumą ir aštrumą priklausomai nuo aplinkos apšviestumo. O jeigu reikia, vartotojai gali rankiniu būdu pasikoreguoti ekrano spalvų spektrą. Tam tereikia nukeliauti šiuo nustatymų keliu: Settings > Display > Screen Mode > Color balance.

Jeigu telefone naudojamas lietuviškas meniu: Nustatymai > Ekranas > Ekrano režimas > Spalvos balansas.

Neįvardintas mobiliųjų telefonų pramonės atstovas leidiniui „Business Korea“ teigė, kad išleidimo metu raudonavo ir „Note 7“ ekranai – tai yra „Super AMOLED“ ekranų ypatumas. Jeigu spalvų balanso koregavimas nepadeda pasiekti pageidaujamo rezultato, jis pataria kreiptis į gamintoją reikalaujant pakaitinio įrenginio. Tuo, kad programinio spalvų balanso koregavimo nepakanka, skundėsi ir kai kurie vartotojai iš Pietų Korėjos.

Dar vienas mobiliųjų telefonų pramonės atstovas leidiniui „The Korea Herald“ teigė, kad priežastis gali slypėti naujoje „Samsung“ naudojamoje „gilios raudonos“ spalvos AMOLED technologijoje.

S8 telefonų linija yra pirmoji, kurioje naudojama tokia technologiją. Pagal ją individualūs ekrano taškai būna sujungti iš dviejų spalvų: raudonos-žalios arba mėlynos-žalios. Ir toks padidintas dėmesys žaliai spalvai gali sukelti spalvų pusiausvyros sutrikimus, tad „Samsung“ bandė galimą problemą kompensuoti stipresne, sodresne raudonųjų taškų spalva. Kokia bebūtų vartotojų nepasitenkinimo priežastis, rekomenduojama vos gavus pakuotę su telefonu pasilyginti jo ekrano spalvas su kitų telefonų ekranais, jeigu vaizdas netenkina – pabandyti pakoreguoti spalvas programiškai, ir tik jeigu pasitenkinimas nepasiekiamas – panikuoti bei reikalauti pakeisti aparatą „nebrokuotu“.

‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!