Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/naujienos/rysiai/58984/verslas-naudoja-maziau-laidiniu-telefonu/spausdinti/

Verslas naudoja mažiau laidinių telefonų

Publikuota: 2017-04-05 10:07
Tematika: Telekomunikacijos
Inf. šaltinis: Pranešimas spaudai

Fiksuoto ryšio telefonų kratosi ne tik gyventojai, bet ir verslas – įmonėse laidinius telefonus vis dažniau keičia mobilieji įrenginiai, o tradicinę telefoniją – naujausios technologijos.

ES statistikos agentūros „Eurostat“ duomenimis, 2004 m. Lietuvoje pagrindinių fiksuoto ryšio telefono linijų buvo 820 tūkst., 2013 m. – mažiau nei 625 tūkst. Pasak virtualios telefonijos paslaugų tiekėjų, laidinius telefonus pamažu išstumia ne tik per dešimtmetį gerokai atpigusios mobiliojo ryšio paslaugos, bet ir mobilesnis gyvenimo būdas.

„Gyvenant sparčiai tobulėjančių išmaniųjų technologijų pasaulyje, vis sunkiau įsivaizduoti darbuotojus, sėdinčius vienoje darbo vietoje tik todėl, kad jiems yra priskirtas fiksuoto ryšio telefonas. Jei pardavimų vadybininkus ir kitus mobilius darbuotojus jau seniai „paleidome“ nuo laidinių telefonų, kodėl neišlaisvinus biuro administratorių ar kitų darbuotojų, kuriems nuolat tenka perduoti skambučius kolegoms?“ – retoriškai klausia „RingTime“ vadovas Antanas Mikalainis.

Pasak A. Mikalainio, dauguma įmonių tebenaudoja laidinius telefonus dėl nusistovėjusių įpročių ir galimybės patogiai sujungti išorinius skambučius su konkrečiais darbuotojais. Tačiau pastarąjį funkcionalumą siūlo ir dauguma virtualios telefonijos paslaugų – pavyzdžiui, skambučius galima valdyti su mobilia programėle tiek telefone, tiek planšetiniame ar įprastame kompiuteryje.

Be to, skambučių valdymui naudojamos mobiliosios programėlės leidžia darbuotojams naudotis asmeniniais telefonais, visiškai atskiriant asmeninį bendravimą nuo darbo reikalų. Tad įmonėms nebūtina pirkti naujų telefonų savo darbuotojams, jos moka tik už telefonijos paslaugas, o darbuotojams nebereikia nešiotis dviejų įrenginių – asmeninio ir darbo.

„Apskritai, augant interneto prieigai, kartu auga ir virtualios telefonijos galimybės. Ne viena įmonė skambučiams pasitelkia internetu prieinamas skambinimo paslaugas, pavyzdžiui, „Skype“ ar „Google Hangout“, o ieškančios rimtesnių sprendimų renkasi pažangius debesų telefonijos sprendimus“, – priduria „RingTime“ atstovas.

Virtualios telefonijos paslaugų tiekėjai tikina, kad OTT (Over-the-top) paslaugos vis dažniau meta iššūkį mobiliojo ryšio operatoriams. Remiantis „Juniper Research“ duomenimis, dėl OTT augimo 2014 m. fiksuoto ir mobiliojo ryšio operatoriai patyrė 14 milijardų dolerių nuostolių. Prognozuojama, kad 2012–2020 m. laikotarpiu šie nuostoliai sieks 479 mlrd. dolerių arba 6,9 proc. pasaulinės rinkos, kurią bus atsiriekusios OTT paslaugos.

‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!